Šport > Nogomet
16 ogledov

Prazne tribune povedo več kot besede

mestalla valencia barcelona EPA
Navijači Valencie so z bojkotom povratne tekme z Barcelono v polfinalu španskega pokala Copa del Rey zahtevali odstop nekdanjega rdečega vraga Garyja Nevilla.

Barcelona je ob odsotnosti napadalnega trojčka v postavil Lionel Messi, Luis Suárez in Neymar iztržila neodločen izid z Valencio, kar je zadostovalo za uvrstitev v finale španskega pokala.

Tekmo na Mestalli si je ogledalo približno 16.000 domačih navijačev. Ti so z bojkotom protestirali proti trenerju Garyju Nevillu in slabim rezultatom, ki so zaznamovali neuspešen mandat nekdanjega branilca.

Kar nekaj navijačev se je pred začetkom tekme zbralo v okolici stadiona, kjer so nogometaše pričakali z glasnim skandiranjem in pozivi k zamenjavi trenera.

''Adijo, Neville, naslednji trener,'' je pisalo na enem od transparentov.

Angleški nogometni strateg pa ni bil glavna tarča razjarjenih podpornikov, ki so z ostrimi besedami napadali predvsem igralce in vodilne može kluba.

''Navijači Nevilla vidijo kot simptom, ne pa izvor problema,'' je zapisal novinar Rik Sharma.

Neville se je po tekmi zahvalil vsem, ki so podprli njegovo ekipo, in navijače pozval k obisku sobotne tekme z Espanyolom.

''Hvaležen sem navijačem, ki so nas prišli podpret,'' je dejal nekdanji kapetan Manchester Uniteda.

''Prav tako se zavedam pravice navijačev, da ne pridejo na tekmo. Mislim, da bo v soboto stadion poln. Navijače bomo potrebovali bolj kot kdajkoli prej,'' je dodal Neville.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.