Šport
31 ogledov

Rossi ne ve, kaj se je zgodilo

valentino rossi EPA
Valentino Rossi je po padcu na dirki za VN Japonske izgubil tudi teoretične možnosti za osvojitev osmega naslova prvaka v elitnem motociklističnem razredu.

Dirka razreda motoGP v Motegiju se je končala po željal Marca Márqueza, ki je izkoristil odstopa obeh Yamahinih izzivalcev in si tri dirke pred koncem sezone zagotovil tretji naslov svetovnega prvaka.

Po presenetljivem razpletu sobotnih kvalifikacij je najbolje kazalo Valentinu Rossiju, ki je na startu zaostal za obema konkurentoma, nato pa v nadaljevanju prehitel Jorgeja Lorenza in se podal v lov na vodilnega Márqueza.

''The Doctor'' je v sedmem krogu naredil napako in pristal v pesku, s čimer so se končale njegove njegove sanje o prvem naslovu po letu 2009. Za Italijana je bila to že četrta ničla v sezoni. ''Najprej bi rad povedal, da je z mano vse v redu,'' je povedal Rossi, ki je bil po padcu nekaj trenutkov ukleščen pod svojim motociklom.

''Na srečo nimam nobenih težav. Po drugi strani pa je to velika škoda, saj sem bil kar močan in imel sem dober ritem. Lahko sem pritiskal, da bi ulovil Márqueza, a na žalost izgubil sprednji del motocikla. Ničesar nisem čutil. Nisem bil prehiter, nisem šel preširoko ali prepozno zaviral. Izgubil sem sprednji del in logično naredil napako,'' je pojasnil Rossi.

Dirkač Yamahe je naredil napako na startu, kar je poskušal nadoknaditi z agresivno vožnjo in plačal visok davek. ''Na žalost start ni bil najboljši in izgubil sem mesti v primerjavi z Márquezom in Lorenzom. Potem je bil Márquez hitrejši pri prehitevanju Lorenza, jaz sem za njim izgubil več časa,'' je okoliščine, ki so pripeljale do njegovega odstopa, še opisal Rossi.

Pet krogov pred koncem se je dirkal končala tudi za njegovega mošvenega kolega Lorenza in prvenstvo je bilo odločeno. ''Zelo sem razočaran, ker sem naredil napako. Preveč sem želel, toda motocikel s temi pnevmatikami ni deloval dobro. Škoda, saj smo imeli lepe možnosti za zmago. Zapravili smo priložnost. Rad bi čestital Márquezu, saj letos ni bil v prednosti zaradi motorja. Bil je najbolj konstanten dirkač, tako da si je zaslužil naslov,'' je dejal lanski prvak razreda motoGP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.