Šport
65 ogledov

Valverde razveselil domače navijače

Alejandro Valverde EPA
Domači matador Alejandro Valverde (Movistar) je zmagovalec 4. etape letošnje dirke po Španiji.

V zaključnem klancu se je Alejandro Valverde izkazal za najmočnejšega ter slavil pred Petrom Saganom (Tinkoff – Saxo) ter Danielom Morenom (Katjuša). V skupnem seštevku ni prišlo do večjih sprememb.

Danes je bila sicer na sporedu kar 210 kilometrov dolga ravninska etapa, ki pa jo je začinil zaključni vzpon, ki je kolesarje pričakal štiri kilometre pred ciljem. Čeprav so si ubežniki tekom dirke privozili že skoraj 14 minut prednosti, je glavnina družno prikolesarila do poslednjega klanca. Glavnino je ujel tudi Tejay van Garderen, ki je sredi etape padel, a je nato s pomočjo svoje ekipe vendarle izničil zaostanek.

Na vzponu sta nato prva napadla Tosh van der Sande ter Pello Bilbao, a sta bila neuspešna. Sledil je poizkus Samuela Sancheza in Nicolasa Rocha. Ko je že kazalo, da bo slednji morda neulovljiv, pa sta močno napadla Valverde ter Moreno, katerima je sledil Sagan. Slovak je prehitel Rocha ter Morena, za Valverdeja pa mu je zmanjkalo časa, tako da se je moral znova zadovoljiti z drugim mestom.

Valverde je bil zmage na domačih tleh zelo vesel: "Super. Odlična zmaga. Posvečam jo svoji ekipi. Danes smo se sicer raje držali bolj v ozadju, saj bo dirka še zelo dolga. Zato sem sledil Katjuši, na koncu pa sem napadel. Vedel sem, da bo Sagan zelo močan, a 200 metrov pred ciljem sem se že zavedal, da bom danes na najvišji stopnički stal jaz."

Tudi Sagan ni bil nezadovoljen z drugim mestom: "Bilo je zelo vroče. Naša ekipa je vozila v ospredju. Vprašali smo ekipo Movistar, če bi oni prevzeli narekovanje tempa, a niso bili za to. Na koncu nas je pričakal še zelo zahteven vzpon, tako da moram biti zadovoljen tudi z drugim mestom."

V skupnem seštevku še vedno vodi mladi Kolumbijec Esteban Chaves (Orica GreenEDGE), ki je ohranil pet sekund prednosti pred Tomom Dumoulinom (Giant – Alpecin). Tretji, Roche (Sky), je svoj zaostanek zmanjšal za tri sekunde ter po novem zaostaja za 12 sekund.

Matej Mohorič (Cannondale Garmin) je v cilj prikolesaril s šestimi minutami zaostanka na 156. mestu, še 27 sekund več pa je zaostal tokrat 165. Luka Mezgec (Giant Alpecin). Slednji je skupno 107. (+17:13), Mohorič pa 156. (+28:09).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.