Šport
47 ogledov

Valverde zmagal in oblekel rdečo majico

Alejandro Valverde EPA
Španec Alejandro Valverde (Movistar) je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Španiji.

Na preizkušnji od Benalmadene do Cumbresa Verdesa, dolgi 167,7 km, je v ciljnem sprintu Valverde premagal Britanca Chrisa Frooma in rojaka Alberta Contadorja. Današnji zmagovalec je tudi prevzel rdečo majico vodilnega na dirki.

Valverde ima zdaj skupno 15 sekund prednosti pred Kolumbijcem Nairom Quintano, ki je drugi. Tretji je Contador, zaostaja pa 18 sekund. "Moje noge so bile odlične in res sem vesel, da mi je danes uspelo zmagati. A Nairo je blizu in čaka nas še nekaj gorskih etap," je po prihodu na cilj dejal Valverde.

V ospredje se je prebil kakšna dva kilometra pred ciljem etape, ko se je začel vzpon prve kategorije. A skupino je razbil Joaquim Rodriguez, ko je napadel, Quintana ni zmogel ritma in je zaostal 12 sekund, za prvo mesto pa so v boju vse do zadnjih metrov ostali le še Valverde, Froome in Contador.

Slednja sta, čeprav sta na prejšnji veliki dirki, francoskem Touru, oba odstopila zaradi poškodb, tokrat tudi zagrizeno napadla in bila blizu uspeha. "Alejandro je zmagal, toda tudi tole je zame kot prvo mesto. Pred začetkom si nisem predstavljal, da bom med prvimi tremi in imel možnosti za zmago," je dejal Contador, zmagovalec Vuelte v letih 2008 in 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.