Šport
27 ogledov

Valverdeju peta etapa, Roglič 21.

Alejandro Valverde EPA
Alejandro Valverde (Movistar) je v peti etapi dirke po Baskiji od Bilbaa do Eibarja v sprintu petih kolesarjev prvi prevozil ciljno črto, drugi je bil Romain Bardet (AG2R La Mondiale), tretji pa Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac).

Slovenec Primož Roglič (Lotto NL Jumbo), zmagovalec četrtkove etape, je današnjo etapo z minuto in 11 sekundami končal na 21. mestu. Pred njim je bil od preostalih štirih slovenskih kolesarjev uvrščen Simon Špilak (Katjuša), ki je bil s 47 sekundami zaostanka za Valverdejem na 14. mestu. Roglič je v skupnem seštevku z drugega mesta zdrknil na 20. mesto (+1:08), medtem ko je Špilak pridobil deset mest in je, tako kot je bil v današnji etapi, 14. (+0:47).

Valverde je pred današnjo etapo za vodilnim rojakom David de la Cruz (Quick Step) zaostajal le za tri sekunde. V razgibani in zahtevni etapi, v kateri je bilo pet gorskih ciljev, od tega trije prve kategorije, je bil med najbolj aktivnimi, je prvi napadel dobre štiri kilometre pred ciljem, vendar mu pobeg takrat še ni uspel, saj so ga ulovili štirje kolesarji. Toda v zadnjih 300, 400 metrih je 36-letni španski kolesar, ki je v letošnji sezoni že dobil dirki po Andaluziji in Kataloniji, še enkrat močno "potegnil", Bardet, Uran, Kanadčan Michael Woods (Cannondale-Drapac) in Južnoafričan Louis Meintjes (UAE Team Emirates) pa so se za njim razvrstili od drugega do petega mesta.

Kot šesti je skozi cilj prišel lanskoletni zmagovalec dirke po Baskiji Alberto Contador (Trek-Segafredo), ki je za vodilno peterico zaostal za tri sekunde, takšen pa je njegov zaostanek tudi v skupni razvrstitvi, v kateri vodi Valverde, z istim časom je drugi Uran, tretji pa Bardet. Do zdaj vodilni Španec de la Cruz (Quick Step) je bil v današnji etapi deseti (+0:22), v skupini pa je pred sobotno zadnjo etapo, ko bo na sporedu 27,7 km dolg kronometer, na devetem mestu (+0:10).

Na začetku etape je bil med bolj aktivnimi tudi Matej Mohorič (UAE Team Emirates), ki je bil nekaj časa v vodilni skupini, z zaostankom 15:03 minute pa je bil na koncu 121. Boljši od njega je bil Jani Brajkovič (Bahrajn-Merida), ki je bil 47. (+3:33), za njim pa je v cilj prišel njegov še drugi Slovenec v ekipi Bahrajn-Merida Gregor Bole na 124. mestu (+15:07). V skupnem seštevku je Brajkovič 58. (+16:01), Mohorič 96. (+34:52) in Bole 128. (+43:05).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.