Slovenija
196 ogledov

Vam Bela snežinka ne gre iz glave? Nič čudnega!

snezinka Shutterstock
Skladba Bela snežinka Ansambla Veter je zasedla prvo mesto na lestvici največkrat predvajanih božičnih in prazničnih slovenskih skladb.

Na drugem mestu lestvice, ki jo je objavil Zavod IPF, je skladba Novo leto v izvedbi Rok 'n' Banda, tretje mesto pa je pripadlo Pop Designovi uspešnici Na božično noč.

Na četrto mesto lestvice se je uvrstil Silvestrski poljub v izvedbi Eve Boto in Žana Serčiča, na peto pa v izvedbi Alfija Nipiča, so sporočili iz Zavoda IPF.

Prva in šesta

Izjemno priljubljenost Bele snežinke potrjuje tudi njeno šesto mesto, tokrat v izvedbi Božičnega zborčka. Skladba se na lestvici pojavi še v izvedbah Domna Kumra in Natalije Verboten ter Bepopa.

Zmagovalec med sto največkrat predvajanimi praznično obarvanimi skladbami je hit Na božično noč, ki se je na lestvico vpisal kar s šestimi različnimi izvajalci.

Na prvem mestu Oto Pestner in Miran Rudan

Najuspešnejši glasbeni zasedbi sta Ansambel Modrijani in Božični zborček, ki sta se na lestvico uvrstila s po štirimi skladbami, med samostojnimi izvajalci pa Oto Pestner in Miran Rudan, prav tako vsak s po štirimi skladbami. Najuspešnejši ženski izvajalki sta Saša Lendero in Natalija Verboten, ki sta se na lestvico uvrstili s tremi skladbami.

IPF je lestvico največkrat predvajanih božično-prazničnih pesmi pripravil na podlagi podatkov predvajanj slovenskih radijskih postaj za december 2012.

Komentarjev 2
  • Stolp 20:19 18.december 2013.

    Mimogrede, tuje radijske postaje so se počasi začele usmiljevati svojih poslušalcev in vedno manj vrtijo vsaj tiste najbolj zdrajsane jingle. Pri nas, nas pa kar še pitajo z njimi. In v tujini delajo lestvice najbolj osovraženih jinglov...Pri avstrijcih je bil ...prikaži več to lansko leto npr. Last Christmas(še pred Jingle Bells). Odličen komad sicer a žal zdrajsan do onemoglosti.

  • Stolp 20:04 18.december 2013.

    Bela snežinka? Je to tist komad zaradi česar so nemci tožili slovenskega avtorja plagiata? In baje tudi iztožili...