Zdravje > Aktualno
20 ogledov

Vampirizem je v razcvetu

kri Shutterstock
V Italiji je vse pogostejša tehnika pomlajevanja tako imenovani vampirizem.

Skrivnost mladosti je v krvi. To ni nasvet Grofa Drakule, temveč načelo nove tehnike proti gubam, ki v Italiji doživlja pravi razcvet. Rečejo mu vampirizem, znanstveno pa PBT (plazma bogata s trombociti), piše italijanski Focus.

Tehniko že dlje časa uporabljajo v ortopediji za spodbujanje zdravljenja poškodovanih mišic in kit, predvsem pri profesionalnih športnikih. Zdaj tehniko uporabljajo še v estetske namene.

Za naravno pomlajevanje 

“Gre za fiziološko metodo, ki omogoča zelo naravno pomlajevanje s tem, da zmanjšuje gube,” pojasnjuje vodja plastične kirurgije v rimski bolnišnici S. Filippo Neri, Maurizio Valeriani. Dodaja, da ne govori o čudežu, temveč o učinkoviti biostimulaciji, ki je predvsem učinkovita za kožo okoli oči, ust ter proti plešavosti. Uporablja se jo lahko ob drugih tehnikah pomlajevanja ali namesto njih.

“Trombociti so sestvina v krvi, ki je temeljna za celjenje ran,” pojasnjuje Valeriani. Tehnika deluje tako, da bolniku odvzamejo majhno količino krvi, ki jo z določenimi postopki skoncentrirajo in inicirajo v obraz ali na lasišče. V Italiji metoda sicer doživlja razcvet, se pa od regije do regije sama metodologija zelo razlikuje. Pojavlja se tudi potreba po večji jasnosti glede morebitnih stranskih učinkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.