Šport > Nogomet
32 ogledov

Van Gaal bi kar poljubil Depaya

louis van gaal EPA
Louis van Gaal je po zmagi Manchester Uniteda na prvi tekmi play-offa za uvrstitev v skupinski del Lige prvakov dejal, da bi najraje poljubil strelca dveh zadetkov Memphisa Depaya.

V sklepnem delu kvalifikacij za nastop v prihajajoči sezoni Lige prvako je Manchester United na prvi tekmi premagal Club Brugge (3:1) in si priigral lepo izhodišče pred povratnim srečanjem v Belgiji (26. avgusta).

Tekmo je v največji meri zaznamoval novinec v dresu rdečih vragov Memphis Depay, ki se je v poletnem prestopnem roku za 30 milijonov evrov preselil iz Eindhovna v Manchester.

memphis depay | Avtor: EPA EPA
Krilni nogometaš je po avtogolu Michaela Carricka izenačil v 13. minuti, dve minuti pred iztekom rednega dela prvega polčasa pa je povišal na 2:1. Za končni rezultat je v četrti minuti sodnikovega podaljška po podaji Depaya poskrbel rezervist Marouane Fellaini, ki je nekoliko prej zamenjal Wayna Rooneyja.

''Kar poljubil bi ga,'' je po odlični predstavi 21-letnega nogometaša dejal trener Louis van Gaal. ''Ko dosežeš dva gola in še asistenco, je normalno, da si heroj,'' je dodal strateg rdečih vragov.

Depay je po koncu tekme obžaloval zamujeno priložnost za hat-trick, njegova nenasitljivost pa ustreza Van Gaalovi filozofiji dela. ''Nikoli ni zadovoljen in to mi je všeč. Treba je vedeti, kaj počneš in kaj se da narediti. Želja, da bi se izboljšal, je potem še močnejša - to je Memphis,'' je povedal Van Gaal.

United se je v osmi minuti tekme znašel v zaostanku, a kmalu zatem prišel do izenačenja. ''Tekma je bila težka, saj smo zaostajali z 1:0 in igrali z obrambno zelo dobro organizirano ekipo. Kljub temu smo ustvarili kar nekaj priložnost. Pri zadnjem golu Fellainija lahko govorimo o sreči, a to smo trenirali,'' je še povedal Van Gaal.

Depay je bil s svojo predstavo zadovoljen, obžaloval je le nekaj neizkoriščenih priložnosti. ''Lepo je doseči prva dva gola na Old Traffordu. Pomembno je, da smo zabili še enega. Priznati moram, da sem rahlo razočaran, saj bi lahko dosegel hat-trick,'' je povedal nizozemski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.