Šport > Nogomet
14 ogledov

Van Gaal: "De Gea je rekel, da noče igrati"

David de Gea in Luis Van Gaal Profimedias
Šef "rdečih vragov" je razkril, da petkove tekme v prvenstvu proti Aston Villi med špekulacijami o odhodu v Real Madrid vratar niti ni želel igrati.

Neuslišana želja Real Madrida, španski reprezentančni vratar David de Gea, se je še malce približal napovedanemu odhodu iz Manchester Uniteda, potem ko je trener "rdečih vragov" Louis van Gaal razkril, da nemirni vratar tudi na lastno željo ne želi igrati, dokler je njegova prihodnost vprašljiva. 

Goal je julija razkril, da se je United spoznal, da ga bo De Gea zapustil, klub pa je Španec tudi obvestil, da si želi že to poletje nazaj v Madrid. 24-letnik nato ni branil ob zmagi nad Tottenhamom (1:0), Van Gaal pa je svojo odločitev branil z besedami, da čuvaj mreže ni bil dovolj osredotočen zaradi vseh dogodkov.

Sergio Romero, ki je klub okrepil šele nekaj dni prej, je ohranil mrežo nedotaknjeno na svojem debiju ob odsotnosti De Gee in Van Gaal (na De Geo ne bo računal niti danes proti Astonu Villi) je zdaj prvič razkril, da je Španec tudi sam strokovnemu vodstvu razkril željo po tem, da ne igra za matični klub.

"Govorili smo z njim in popolnoma se je strinjal z našo odločitvijo," je Van Gaal dejal medijem. "Imam enega pomočnika in drugega pomočnika, zato skupaj govorimo o takšnih rečeh. 

"Imamo trenerja vratarjev, Fransa Hoeka, vsega pa ne počnem sam. Frans Hoek ... Ima sestanek z Davidom de Geo in vprašal ga je: 'Želiš grati?' (De Gea je rekel, da ne, op. a.). Nato sem moral sprejeti odločitev. To je proces. 

"Spremljali smo ga na pripravah, ni bil preveč dober, ni bil tisti David de Gea od prej. Bil je moj najboljši igralec v lanski sezoni. Sodeč po navijačih je bil naš najboljši v zadnjih dveh letih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.