Šport > Nogomet
51 ogledov

Van Gaal odrezal De Geo

david de gea EPA
Strateg Manchester Uniteda je še prilil olja na ogenj govoric o prestopu vratarja in potrdil, da ga ne bo v kadru za prvo uradno tekmo sezone.

Louis van Gaal je potrdil, da španski čuvaj mreže David de Gea ne bo konkuriral za prvo postavo Manchester Uniteda na sobotni tekmi s Tottenhamom. Vratarja že več tednov sicer povezujejo z odhodom v Real Madrid in z odprtjem prestopnega roka se govorice seveda niso prav nič umirile.

Van Gaal je že namignil, da si De Gea želi oditi z Old Trafforda, trener Uniteda pa je dan pred prvo ligaško tekmo sezone potrdil, da Španec v psihičnem smislu ni pripravljen na resne preizkušnje v Premier League. "De Gea ne bo igral, zato me ne skrbi," je Nizozemec povedal pred mediji. "Veste, da imamo težave z De Geo. Nizozemski mediji lahko potrdijo, da sem prepričan v to, da je človeško bitje več kot le igralec in s tem se ne more spopasti."

Ta poteza bo še prilila olja na ogenj govoric, ki se vrstijo v povezavi s španskim reprezentantom, čigar prestopna saga se nadaljuje, po pričakovanjih pa bo proti Spursom začel novi argentinski vratar Sergio Romero. Van Gaal je povedal še, da pred prvo ligaško tekmo težav s poškodbami ni, toda na BastianaSchweinsteigerja in Marcosa Roja bojda ne bo računal. 

"Schweinsteiger je prav tako prišel v zadnjem hipu, zato ne verjamem, da je dovolj pripravljen. Moramo izboljšati njegovo pripravljenost," je pristavil Van Gaal. "Za Roja ni možno, da bi bil pripravljen za igro, ker je bil zadnji igralec, ki se je vrnil s počitnic. Vseeno pa mislim, da smo zdaj veliko boljši kot lani, ko smo začeli, zato imam veliko samozavest. Ko igramo v enakem slogu in na enaki ravni kot v zadnjih šestih mesecih lanske sezone, potem bi lahko to leto postalo dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.