Magazin > VIP
45 ogledov

Vanesso Mae mama trpinčila

vanessa mae EPA
Vanessa Mae z materjo že 14 let ni spregovorila besede.

Violinistka Vanessa Mae je za uspeh žrtvovala svoje otroštvo, na katero tudi zaradi svoje mame nima lepih spominov. Pamela Tan Nicholson je od svoje hčerke namreč zelo veliko zahtevala. Če ni hotela vaditi, jo je kaznovala z udarci. A to še ni vse. Vanessa do svojega 20. leta ni smela sama iz hiše. "Več milijonov ljudi je moj obraz videlo na televiziji, a jaz sama nisem znala prečkati ceste,“ je izdala Vanessa in dodala, da je bilo vse, kar je bilo zabavno, prepovedano. Ko je dopolnila 21 let, je svojo mamo zapustila in od takrat nista spregovorili besede.

Violinistka je od matere tik pred olimpijskimi igrami, na katerih je kot smučarka zastopala Tajsko, prejela sporočilo. "Veliko uspeha, ostani zdrava. Uživaj,“ je zapisala Nicholsonova in s SMS odprla stare rane. "Do mojega 20. leta me je tepla po rokah in obrazu. V Lyonu sta me zaradi slabega igranja istočasno pretepala mati in trener,“ je v intervjuju izdala Vanessa in dodala, da je pri 15 letih trenerja udarila nazaj, in to tako močno, da je zajokal.

Od takrat od njega ni več prejela udarcev, mati pa jo je trpinčila še naprej. Vanessa je morala svojo mamo dvakrat pozdraviti na zelo ponižujoč način. Pred njo je pokleknila in se s čelom dotaknila tal, kot so včasih pozdravljali kitajskega cesarja. Pri tem se je morala sama vleči za ušesa in jo prositi odpuščanja.

Svojo ljubezen do smučanja je 35-letnica sicer odkrila že v mladosti. "Mati mi je smučanje predstavila, ko sem bila stara štiri leta. Ko sem dopolnila 18, pa mi ga je prepovedala. Tveganje, da bi uničilo kariero, v katero je vložila toliko truda, je bilo preveliko. Odpovedala sem se tudi jezdenju in prijateljem, a zame je bilo najhuje to, da sem se morala odpovedati smučanju.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.