Šport > Nogomet
34 ogledov

Vanoli se boji kazni NZS

Radomlje, Koper, Rodolfo Vanoli Anže Petkovšek
Italijanski strateg je ob svojem debiju na klopi Olimpije poskrbel za incident, zaradi katerega bi lahko že naslednjo tekmo spremljal s tribune.

Olimpija je v 32. krogu Prve Lige TS premagala Koper (2:1) in po remiju Maribora naredil velik korak k osvojitvi naslova državnega prvaka. Ljubljančane je na tekmi prvič vodil novi trener Rodolfo Vanoli.

''Fantje so večji del tekme odigrali po dogovoru in se na koncu veselili zaslužene zmage. Nikomur ni bilo lahko v minulem tednu, saj nam je v pripravi na dvoboj v Kopru ponagajalo tudi vreme, posledično pa so bili treningi kvantitativno in kvalitativno okrnjeni. Veseli me dejstvo, da so se igralci odzvali na najboljši mogoč način, saj nam je ta tekma v psihološkem smislu zelo veliko pomenila,'' je povedal Vanoli.

''V 1. polčasu smo storili nekaj napak, kar smo drago plačali z zadetkom Štromajerja. V nadaljevanju smo se pomaknili bližje nasprotnikovim vratom, kar je nogometaše Luke Koper prisililo v večje število tehničnih napak. To smo z boljšo kolektivno igro znali izkoristiti in preobrniti potek dogodkov v svoj prid. Znova bi želel poudariti, da je zmaga na tako zahtevnem gostovanju več kot dobrodošla pred velikim derbijem, ki nas čaka naslednjo soboto na Stožicah,'' je dodal Italijan.

Vanoli je bil v zaključku srečanja izključen, ker je jezno zalučal plastenko vode. Zdaj ga skrbi, da bi ga pristojni organi kaznovali s prepovedjo vodenja ekipe na prihajajočem derbiju z Mariborom.

''Ob tej priložnosti bi se želel opravičiti za svojo reakcijo, ki ni bila namenjena nobeni uradni osebi. Plastenko vode sem spontano zalučal ob tla, zavedam se, da to ni bilo v duhu primernega vedenja, toda resnično upam, da bom ostal nekaznovan,'' je zaključil 53-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.