• Pet 11 do 20 °C
  • Sob 15 do 22 °C
  • Ned 16 do 23 °C
več na vreme.net

O akciji

S temi pravili so urejena pravila sodelovanja in izvedba nagradne akcije ŽURNAL24 IN OPEL IŠČETA VARČNEGA VOZNIKA.

1. Kdo prireja nagradno akcijo

Organizator nagradne akcije je žurnal media, d. o. o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana v sodelovanju z Opel Slovenija (v nadaljevanju Opel), p.p. 4730, 1001 Ljubljana.

2. Splošna določila nagradne akcije

S temi pravili se določa način izvedbe tekmovanja Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika.

Namen akcije je promoviranje varčne vožnje med Žurnalovimi bralci in širšo publiko. Cilj tekmovanja je prevoziti določeno traso ob čim manjši porabi goriva in v kar najhitrejšem času, znotraj določenega časa. Zmaga tekmovalec z najnižjo povprečno porabo.

Akcija Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika poteka v šestih sklopih enkrat na mesec (pet izbirnih tekmovanj in zaključno finalno tekmovanje vseh zmagovalcev izbirnih tekmovanj).

Vsi, ki želijo sodelovati, se prijavijo na spletni strani zurnal24.si/varcen-voznik prek za to namenjene aplikacije. Prijava velja za dve osebi, saj izžrebanci tekmujejo in prevozijo traso v parih.

Žurnal in Opel bosta na 6 dogovorjenih lokacijah pripravila 5 mesečnih izbirnih tekmovanj in zadnje finalno tekmovanje vseh zmagovalcev izbirnih tekmovanj, kjer se bodo pomerili za končnega zmagovalca. Poleg tekmovanja pa bo organizator na vsaki od 5 dogovorjenih lokacij izbirnih tekmovanj pripravil žrebanje petega para, ki se bo izžrebal na kraju dogodka izmed tistih obiskovalcev, ki bodo prišli na dogodek in izpolnili kuponček s svojimi podatki, oziroma prinesli s seboj že izpolnjen kuponček.

Izmed pravilno izpolnjenih prijav, ki morajo vsebovati ime in priimek, naslov, kontaktno telefonsko številko in e-mail naslov, bomo pred vsakim sklopom izžrebali po štiri tekmovalce. Pogoj za udeležbo na tekmovanju je najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije, oziroma da je voznik starejši od 21 let (to pomeni, da mladi vozniki ne morejo sodelovati). Vsak udeleženec se mora strinjati s pravili tekmovanja.

S sodelovanjem v nagradni akciji udeleženec žurnalu media, d. o. o., in Oplu dovoli uporabo njegovih podatkov za evidenco in nadaljno uporabo. Vsak izžrebanec mora na prireditev pripeljati sopotnika – navigatorja. Za navigatorja ni nujno, da ima vozniški izpit, njegov namen je pomoč pri vožnji po začrtani trasi. Navigator je lahko kdorkoli – sorodnik, partner, prijatelj, znanec ... Pogoj je samo, da je star 16 let ali več.

Vsak voznik se s podpisom izjave zaveže, da prevzame polno odgovornost za upoštevanje cestnoprometnih predpisov in za posledice, ki bi jih imelo morebitno kršenje predpisov.

3. Opis nagradne akcije

Žurnalova ekipa bo merila čas trajanja vožnje in porabo goriva. Vsak avtomobil bo opremljen z GPS napravo. Tekmovalci bodo tekmovali v popolnoma enakih vozilih znamke Opel Astra ecoFLEX – 1.3 CDTI, 70kW/95KM, 5 vrat, 5MT, oprema Enjoy. Med avtomobili ni tehničnih razlik ali bistvenih razlik v obrabljenosti.

Žurnal v sodelovanju z Oplom je organizator in nosilec akcije Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika. Prijave za skupno akcijo Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika bralci Žurnala, Žurnal24 in spletnega portala zurnal24.si oddajo na zato namenjeni podstrani zurnal24.si/varcen-voznik, kjer bodo objavljena vsa pravila in pogoji sodelovanja. Prijava bo možna tudi na kraju dogodka kjer bodo obiskovalci izpolnili kuponček s svojimi podatki, oziroma bodo prinesli s seboj že izpolnjen kuponček in ga oddali v boben za žrebanje.

Žurnal in Opel bosta na zgoraj omenjeni podstrani ter s prijavnimi kupončki za marketinške potrebe zbirala skupen seznam. Na podstrani bomo zbirali naslednje podatke: ime, priimek, elektronska pošta ter telefonska številka. Na kuponih pa bomo poleg že zgornjih podatkov zbirali še podatke: kraj, poštna številka, spol, rojstni datum, sedanje vozilo – znamka, model, letnik; oplov model, ki vas zanima; datum nakupa novega vozila; način plačila, ki bi ga izbrali za nakup novega vozila.

Skupna akcija Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika bo potekala v šestih sklopih enkrat na mesec v naslednjih mestih: Nova Gorica, Koper, Celje, Murska Sobota, Maribor in finale v Ljubljani. Lokacije prireditve so predvidoma parkirišča pred večjimi trgovskimi centri v zgoraj omenjenih krajih.

4. Kdaj poteka nagradna akcija

Nagradna akcija za ŽURNAL24 IN OPEL IŠČETA VARČNEGA VOZNIKA poteka po mesečnih sklopih:

- Nova Gorica: tekmovanje bo 15. 1. 2011;

žrebanje prijav na podstrani bo 11. januarja, žrebanje kuponov na kraju dogodka bo 15. januarja 2011

- Koper: tekmovanje bo 12. 2. 2011;

žrebanje prijav na podstrani bo 9. februarja, žrebanje kuponov na kraju dogodka bo 12. februarja 2011

- Celje: tekmovanje bo 12. 3. 2011;

žrebanje prijav na podstrani bo 8. marca, žrebanje kuponov na kraju dogodka bo 12. marca 2011

- Murska Sobota: tekmovanje bo 9. 4. 2011;

žrebanje prijav na podstrani bo 5. aprila, žrebanje kuponov na kraju dogodka bo 9. aprila 2011

- Maribor: tekmovanje bo 7. 5. 2010;

žrebanje prijav na podstrani bo 3. maja, žrebanje kuponov na kraju dogodka bo 7. maja 2011

- Ljubljana: tekmovanje bo 11. 6. 2011;

pomerili se bodo zmagovalci predizborov

5. Načini sodelovanja

Nagradna akcija Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika poteka na spletnem naslovu zurnal24.si/varcen-voznik, kjer so predstavljeni tudi pogoji ter pravila sodelovanja.

> Prijava na spletnem portalu zurnal24.si:

Na spletnem portalu zurnal24.si se uporabnik prijavi na sledeč način: Uporabnik na spletnem naslovu zurnal24.si/varcen-voznik v zato pripravljeno aplikacijo vnese svoje podatke (ime, priimek, e-mail naslov in telefon). Pogoj, da je prijava uspešna je, da se strinja s pravili in pogoji sodelovanja.

> Prijava na kraju dogodka s kupončkom

Organizator bo v sodelovanju z Oplom na vsaki od 5 dogovorjenih lokacij izbirnih tekmovanj pripravil žrebanje petega para, ki se bo izžrebal na kraju dogodka izmed tistih obiskovalcev, ki bodo prišli na dogodek in izpolnili prijavni kuponček s svojimi podatki, oziroma prinesli s seboj že izpolnjen kuponček. Izžrebani tekmovalec bo moral podpisati izjavo o strinjanju s pravili in pogoji sodelovanja. Prijavni kuponček lahko dobijo na spletnem mestu zurnal24.si/varcen-voznik oziroma na Petrolovih bencinskih servisih.

6. Izžrebani sodelujoči v nagradni akciji

Izžrebani sodelujoči v nagradni akciji Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika so uporabniki, ki v času, predvidenem za mesečno sodelovanje, izpolnjujejo naslednje pogoje:

- prek spletnega portala uspešno in po navodilih organizatorja oddajo svojo prijavo za nagradno akcijo Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika
- preberejo in se strinjajo s pravili in pogoji sodelovanja v tej nagradni akciji, ki so objavljena na zurnal24.si/varcen-voznik - so na zgoraj določene datume za žreb na podstrani izžrebani med vsemi prijavljenimi ali pa so izžrebani kot peti par med vsemi, ki so oddali izpolnjen kuponček na samem dogodku
- so rezidenti Republike Slovenije
- imajo veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije in niso več voznik začetnik
- s seboj na prireditev pripeljejo navigatorja starega 16 let ali več
- ob začetku tekmovanja predložijo osebni dokument (vozniško dovoljenje)
- sodelovanje na dogodku samem; tisti, ki je z oddajo izpolnjene prijavnice izzžreban kot peti par na samem dogodku

V primeru, da je sodelujoči pri glasovanju vnesel lažne osebne podatke, katere se ugotovi šele na samem kraju tekmovanja, ne more sodelovati v tekmovanju. V tem primeru se namesto enega izžrebanega para izmed vseh, ki se prijavijo prek kuponov, izžreba še enega dodatnega, kateri nadomesti izločeni par. Posamezni sodelujoči se lahko v mesečnem sklopu prijavi večkrat, vendar pa je izžreban lahko samo enkrat. V primeru, da je izžreban dvakrat, se ponovi žreb in izžreba novega tekmovalca. V kolikor bo organizator zaznal zlorabo sistema prijavljanja, bo dotičnega uporabnika diskvalificiral brez možnosti pritožbe. O zlorabi bo obvestil tudi pristojne organe.

7. Objava izžrebancev

Organizacija nagradnih akcij, izbor nagrad in pogoji za podelitev oziroma predajo nagrad so odgovornost žurnala medie, d. o. o.. Izžrebani tekmovalci bodo o izboru obveščeni s strani organizatorja po telefonu na datume žrebanj, kot so določeni zgoraj. Izžrebani tekmovalec bo nato prejel e-mail sporočilo o načinu in pogojih sodelovanja pri tekmovanju za varčnega voznika, zahtevo po oddaji osebnih podatkov, ki jih organizator potrebuje v skladu z veljavno zakonodajo in podatke potrebne za sodelovanje v tekmovanju. Izžrebani tekmovalci nagradne akcije bodo objavljeni na spletnem naslovu zurnal24.si/varcen-voznik in www.opel.si. Izžrebani je upravičen do sodelovanja v tekmovanju, če pošlje povratni e-mail z osebnimi podatki (ime, priimek, naslov, pošta, telefon in podatke vozniškega dovoljenja) do dneva pred samim začetkom tekmovanja. Če ne pošlje zahtevanih podatkov v zahtevanem časovnem obdobju, do sodelovanja v tekmovanju ni več upravičen. V tem primeru izžrebamo novega sodelujočega, ki se je prijavil preko spletnega portala.

8. Nagrade

Pet mesečnih zmagovalcev tekmovanja za varčnega voznika se bo na koncu med seboj pomerilo na zaključnem tekmovanju v Ljubljani.

Končni zmagovalec bo v trajno last prejel osebni avtomobil Opel Astra ecoFLEX, ostali sodelujoči v finalnem tekmovanju pa prejmejo navigacijsko napravo Garmin nüvi 1200. Glavna nagrada za zmagovalca v finalnem tekmovanju: Osebni avtomobil Opel Astra ecoFLEX (1.3 CDTI, 70kW/95KM, 5 vrat, 5MT, oprema Enjoy, siva kovinska barva), ki ga zmagovalec skupne akcije Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika dobi v trajno last.

2. nagrada: navigacijska naprava Garmin nüvi 1200

3. nagrada: navigacijska naprava Garmin nüvi 1200

4. nagrada: navigacijska naprava Garmin nüvi 1200

5. nagrada: navigacijska naprava Garmin nüvi 1200

Podeljevalec vseh nagrad je žurnal media, d. o. o. V nagradnem znesku niso vključene vse davčne obveznosti. Nagrajenec mora pred prevzemom nagrade, ki je višja od zneska 60 €, poravnati znesek akontacije dohodnine (davek od osebnih prejemkov) v skladu s prvim odstavkom 126. člena ZDOH-2. Akontacijo dohodnine za prejete nagrade nagrajenec poravna organizatorju pred prevzemom nagrade, za nagrajenca pa jo odvede na zakonsko predpisani vplačilni račun akontacije dohodnine pri DURS organizator nagradne igre. Če nagrajenec ne posreduje vseh zahtevanih podatkov (ime, priimek, naslov, davčna številka), ni upravičen do nagrade.

9. Kdaj nagrada ni podeljena

Nagrajenec mora prevzeti nagrado v 30 dneh od dneva, ko je bil izžreban. Nagrada ni podeljena, če nagrajenec ne posreduje svoje davčne številke, če ne plača akontacije dohodnine oziroma, če se nagradi s pisno izjavo odpove.

10. Prevzem nagrad

Podpis izjave in sporočeni osnovni podatki nagrajenca ter davčna številka so pogoj za prejetje nagrade. O načinu in času prevzema nagrad bodo nagrajenci obveščeni po končanem finalnem tekmovanju.

11. Izplačilo nagrade v gotovini

Zamenjava nagrade za drugo nagrado ali denarno protivrednost ni mogoča.

12. Plačilo davka od nagrade

Nagrajenec mora ob prevzemu nagrade posredovati svojo davčno številko in plačati akontacijo dohodnine, kot to določa zakon o dohodnini ob prejemu nagrad. Obvestilo o nagradi in navodilo, kako plačati akontacijo dohodnine, bo nagrajenec prejel po e-pošti. S potrdilom o plačani akontaciji dohodnine bo nagrajenec lahko prevzel nagrado. Plačana akontacija dohodnine in vrednost nagrade se vnese v napoved dohodnine.

13. Dostava nagrade

Dostava nagrade ni vključena v nagrado. Nagrajenec oz. izžrebanec lahko nagrado prevzame v uredništvu žurnala medie, d. o. o., na Bravničarjevi ulici 13 v Ljubljani oziroma bo po dogovoru podeljena na drugem kraju.

14. Pritožba na predajo nagrade in nagrado samo

Pritožba na predajo nagrade in nagrado samo ni mogoča. Po predaji nagrade žurnal media, d. o. o,. do sodelujočega v nagradni akciji Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika ne nosi nikakršnih obveznosti več, saj je s predajo izpolnil vse svoje dolžnosti. Žurnal media, d. o. o., ni odgovoren za slabo delovanje, nedelovanje ali poškodbe na predanih nagradah.

15. Kdo lahko sodeluje

Sodelujoči v nagradni akciji je fizična oseba s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki v času trajanja nagradne akcije odda svojo prijavo v skladu s pravili in pogoji sodelovanja. Nakup izdelkov oziroma plačilo ni pogoj za sodelovanje v nagradni akciji. V njej lahko sodelujejo vsi, ki sprejemajo pogoje sodelovanja v nagradni igri, z izjemo uslužbencev - pogodbenih in honorarnih sodelavcev žurnal media, d. o. o., ter njihovih družinskih članov in uslužbencev vseh podjetij, ki so kakorkoli povezana z izvedbo nagradne akcije.

16. Druge določbe

Žurnal media, d. o. o., na noben način ne odgovarja za nobeno škodo, še posebej, vendar ne izključno, ne odgovarja za škodo nastalo zaradi nepopolnih oziroma napačnih podatkov. Organizator ne odgovarja za motnje tehničnih pripomočkov in storitev, nepravilno vsebino, izgubo ali izbris podatkov, viruse ali druge podobne tehnične težave, ki bi se lahko zgodile na spletnem portalu med nagradno akcijo.

17. Pravila nagradne akcije in kje se nahajajo

Pravila nagradne akcije začnejo veljati z dnem 27. 12. 2010 in so do zaključka nagradne akcije objavljena oziroma na vpogled na spletnem naslovu zurnal24.si/varcen-voznik.

18. Zasebnost, varstvo, zbiranje in uporaba osebnih podatkov uporabnika

Žurnal media, d. o. o., Opel in z njim povezana podjetja ter Petrol, d. d., se obvezujejo, da bodo spoštovala in varovala zasebnost vseh, ki se registrirajo z namenom prijave v akciji Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika, ter da bodo posredovane osebne podatke obravnavala in obdelovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Z registracijo za namen sodelovanja v akciji Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika, vsak prijavljeni podaja sledečo izjavo: Prijavljeni izrecno soglašam, da lahko žurnal media, d. o. o., Opel in z njim povezana podjetja ter Petrol, d. d., uporabljajo moje osebne podatke, ki sem jih ali jih bom prostovoljno posredoval za namen sodelovanja v akciji Žurnal24 in Opel iščeta varčnega voznika, za namene trženja (tudi neposrednega) sodelujočih blagovnih znamk ter blagovnih znamk pod okriljem skupine GM, tako v Republiki Sloveniji kot v tujini; in v zvezi s tem potrjujem, da sem seznanjen:

- s svojo pravico, da od družbe Opel (v nadaljevanju tudi: upravljavec osebnih podatkov) lahko pisno zahtevam,da mi omogoči vpogled v katalog zbirke osebnih podatkov; da mi potrdi, ali se podatki v zvezi z mano obdelujejo ali ne; da mi omogoči vpogled v osebne podatke, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo name ter mi omogoči, da jih prepisujem ali kopiram; da mi posreduje izpis osebnih podatkov, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo name; da mi posreduje seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani moji osebni podatki z navedbo kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen; da mi da informacijo o virih, na katerih temeljijo zapisi, ki jih o meni vsebuje zbirka osebnih podatkov, in o metodi obdelave; da mi da informacije o namenu obdelave in vrsti osebnih podatkov, ki se obdelujejo ter vsa potrebna pojasnila v zvezi s tem ter, da mi pojasni tehnične oziroma logično-tehnične postopke odločanja, če izvaja avtomatizirano odločanje z obdelavo njenih osebnih podatkov;

- s svojo pravico, da od družbe Opel pisno zahtevam, da dopolni, popravi, blokira ali izbriše moje osebne podatke, za katere dokažem, da so nepopolni, netočni, neažurni ali da so bili zbrani ali obdelani v nasprotju z zakonom ter, da o njihovi dopolnitvi, popravku, blokiranju ali izbrisu obvesti vse uporabnike mojih osebnih podatkov in pogodbene obdelovalce, katerim je posredovala te podatke, preden so bili dopolnjeni, popravljeni, blokirani ali izbrisani; da so posredovani osebni podatki resnični in točni; da podani osebni podatki ne bodo brez privoljenja podani ali posredovani katerikoli tretji osebi; s svojo pravico, da lahko svojo privolitev za uporabo osebnih podatkov prekličem tako, da zahtevo po izbrisu iz zbirke osebnih podatkov pošljete na Opel, p. p. 4730, 1001 Ljubljana (določila in pogoji podjetja Opel na http://www.opel.si/site/footer/termofuse.html). Lahko pa zahtevo pošljete tudi na žurnal media, d. o. o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov marketing@zurnal24.si s pripisom ODJAVA OPEL.

S sodelovanjem v akciji udeleženec dovoli organizatorju v sodelovanju z Oplom, da se, če je izžreban, njegovi podatki, to so IME, PRIIMEK in KRAJ BIVANJA objavijo v medijih organizatorjev.

Žurnal media, d. o. o. in Opel si pridržujeta pravico, da v medijih objavita imena nagrajencev, fotografije in posnetke morebitne podelitve nagrad. Za objavo imen, fotografij in posnetkov podelitve v medijih ter za sodelovanje na javnem dogodku nagrajencem ni treba plačati.

Uporabnik se strinja, da se njegovi podatki (ime in priimek, kraj bivanja) v primeru, da je uporabnik nagrajenec, objavijo na spletni strani zurnal24.si/varcen-voznik ter na spletni strani www.opel.si. Pri vseh aktualnih nagradnih igrah, ki se izvajajo, se davčna številka, kot zelo občutljiv osebni podatek, zahteva naknadno samo od dejanskih nagrajencev in še to samo v primeru, ko tako nalaga zakonodaja.

19. Reševanje pritožb

Vse pritožbe rešuje organizator.

V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v zakonsko določenem roku in o tem obvestil nagrajenca oziroma izžrebanca. Organizator lahko spremeni pravila, če to zahtevajo tehnični ali komercialni vzroki oziroma vzroki na strani javnosti.

20. Spremembe pravil in pogojev

Oganizator lahko spremeni ta pravila, če to zahtevajo tehnični ali komercialni vzroki oziroma vzroki na strani javnosti. Organizator bo o vseh spremembah in novostih akcije sproti obveščala udeležence.

21. Posebnosti

V primeru, da več oseb (na primer družinski člani) uporablja isti e-mail naslov, potem lahko pošlje vsak svoj prijavni e-mail s skupnega e-mail naslova. Pomembno je le, da lahko izžrebani tekmovalec predloži osebni dokument.

žurnal media, d. o. o. Ljubljana