• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net
Na poti izberimo sveže pripravljen sendvič add

Na poti izberimo sveže pripravljen sendvič

Povprečen Slovenec prevozi več kot 12.000 km na leto in preživi na cesti več kot tretjino svojega časa. Prav zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da so obroki med potjo sveži in zdravi. Takšen je tudi koncept Fresh Corner na bencinskih servisih MOL, kjer poleg ponudbe kave v baru in kave na poti, pripravljene iz sveže mletih kavnih zrn ter ostalih toplih napitkov, veliko pozornosti namenjajo svežini in kakovosti jedi.

Upokojenec se je prvič soočil s hibridom in samodejnim menjalnikom gallery 3

Upokojenec se je prvič soočil s hibridom in samodejnim menjalnikom

Prvi je za volan hibridne toyote C-HR v tekmovanju za varčnega voznika sedel upokojenec Pavel Čelik. Nikoli do zdaj ni vozil hibridnega vozila, niti ni preizkusil samodejnega menjalnika. Koliko je porabil na trasi sestavljeni iz mestne in podeželske vožnje ter avtoceste, naj ostane skrivnost. Na preizkušnjo mora še sedem voznikov. Tudi vi, bralci, pa si lahko s pravilnim odgovorom, koliko bo znašala najmanjša poraba enega od osmih tekmovalcev, priborite lepe nagrade.

C-HR je netipična Toyota narejena po meri evropskega voznika gallery 4

C-HR je netipična Toyota narejena po meri evropskega voznika

Toyota z modelom C-HR začenja pisati novo poglavje v svoji bogati zgodovini. Z njim ciljajo na evropske voznike, ki poleg tehnologije cenijo dinamiko in obliko. Sam šef Toyote, Aikido Toyota, strasten dirkač, je pod svoje okrilje vzel celoten projekt. Glavni Toyotin inženir je prišel živet v Evropo ter se osebno seznanil, kako se vozijo Evropejci.

Toyota C-HR z obliko, pogonom in voznimi lastnostmi cilja na vrh razreda križancev gallery 1

Toyota C-HR z obliko, pogonom in voznimi lastnostmi cilja na vrh razreda križancev

Toyota med zadnjimi vstopa na trg kompaktnih križancev. Pravijo, da to ni slabo, saj so dodobra preučili ta razred vozil, ki v prvi vrsti cilja na emocije kupcev, manj na vozne lastnosti. Pri Toyoti so se odločili ponuditi oboje, atraktivno, kupejevsko obliko in hibridni pogon. Po prvi vožnji nas je C-HR prepričal tudi z voznimi lastnostmi, kar do sedaj pri Toyotah ni bilo pravilo. Cene se začnejo pod 20 tisočaki.