Šport > Nogomet
46 ogledov

Vardar znova boljši v Celju

Miha Zarabec Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi tretjega kroga lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti Vardarja iz Skopja s 26:32 (15:15).

Slovenski rokometni prvak tudi v četrti medsebojni tekmi ni položil na kolena zasedbo iz Skopja. Po dveh porazih v ligi prvakov v sezoni 2014/15 in v regionalni ligi Seha v tej sezoni je klonil tudi na tekmi elitne skupine B v ligi prvakov, na dosedanjih treh tekmah pa je doživel drugi poraz. Po uvodni zmagi nad hrvaškim Zagrebom je nato izgubil proti nemškemu Rhein Neckar-Löwnu in Vardarju, v prihodnjem krogu pa bo 15. oktobra gostoval pri poljski ekipi Vive Tauron Kielce.

Strateg Celja Branko Tamše je vlogo favorita prepustil mednarodno pisani makedonski zasedbi, v uvodno postavo pa je uvrstil vratarja Ivana Gajića, krilna igralca Blaža Janca in Luko Žvižeja, krožnega napadalca Vida Poteka in zunanjo vrsto Miho Zarabca, Žigo Mlakarja in Boruta Mačkovška, slednjega je v obrambi menjal Povilas Barbarskas. Gostitelji so dvoboj odprli na najboljši možni način, z gibljivo obrambo so povem paralizirali zvezdniško zasedbo iz Skopja in v šesti minuti povedli s 3:0.

Bolj ali manj je bilo jasno, da Celjani ne bodo mogli držati tako visokega ritma, malenkostno manj agresivno igro v obrambi pa so njihovi tekmeci takoj izkoristili in v 11. minuti izenačili na 4:4. Od tedaj naprej se je tehtnica počasi začela nagibati na makedonsko stran, nekaj je temu prispeval vratar Arpad Šterbik, ki je nanizal nekaj obramb, njegovi soigralci v polju pa so to izkoristili in v 17. minuti Celjane pahnili v zaostanek dveh golov (6:8).

A celjska strategija se zavoljo tega ni zrušila, vseskozi je lovila tekmeca in ga v 23. minuti po golu Žvižeja tudi prehitela (12:11). Do konca polčasa se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, po obojestransko malce bolj raztrgani igri pa sta se tekmeca na velik odmor podala z neodločenim izidom 15:15.

Gostitelji so v uvodnih tridesetih minutah porabili veliko energije, v nadaljevanju pa tudi plačali davek svoje krajše klopi. Drugi polčas se je odvil po notah makedonske ekipe, njeni veliko bolj spočiti igralci so pred okoli 2500 gledalci v celjskem rokometnem hramu prevzeli vajeti igre v svoje roke.

Tamšetovi izbranci so v prvem polčasu s preudarno igro našli ustrezne odgovore na tekmečevo obrambo 5-1, v drugi polovici tekme pa ne. Ob tem jim je tudi padla zbranost v obrambi, vse te njihove težave pa so gosti s pridom izkoristili in jim v 39. minuti ušli na tri gole (18:21). Celjska minuta odmora ter nekatere kadrovske in taktične korekcije niso spremenile razmerja moči na igrišču, prepad med ekipama je bil čedalje večji, zaostanek domače ekipe se je v 48. minuti podvojil (19:25). Gostitelji so se v zadnjih dvanajstih minutah borili kot levi, v 55. minuti po golu Zarabca znižali na 24:26, kakovostnega Vardarja pa niso zmogli dohiteti.

"Lahko smo ponosni, da smo se dokaj enakovredno kosali z Vardarjem, ki je eden najresnejših favoritov za preboj na zaključni turnir lige prvakov v Kölnu. Boljšega izida so nas stala naša nihanja, Vardar pa je tako kakovostna zasedba, da je te vrzeli znal izrabiti v svojo prid in v petih minutah narediti razliko, ki jo je bilo nato zelo težko nadoknaditi. Po mojem mnenju smo preveč napak naredili z igralcem več na igrišču, tedaj smo prejeli nekaj nepotrebnih golov, kar je na koncu botrovalo našemu porazu," je po tekmi dejal Urban Lesjak, vratar Celja Pivovarne Laško.

"Tekmo so prelomile naše tehnične napake v prvi polovici drugega polčasa, Vardar pa si je tedaj priigral visoko prednost. Priznati moram, da so neverjetno močni in po mojem mnenju eni najresnejših kandidatov za končno zmagoslavje na zaključnem turnirju. Navkljub porazu smo se prikazali v dobri luči, pozitivno lahko gledamo na zahtevne tekme v naslednjih dveh tednih in na njih skušamo ujeti kakšno točko," pa je menil Zarabec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.