Slovenija
63 ogledov

"Varnost pri nas je na psu"

Gorenjska 11.11.10, acroni, jesenice, nova linija debele plocevine, tovarna, kov Renata Škrjanc
Acroni. Žerjav naj bi v nesreči hudo poškodoval prav varnostnega inženirja.

"Kar so vam povedali v Acroniju, so laži. V oktobrski nesreči na žerjavnem oddelku je žerjav stisnil mojega kolega, ki je glavni varnostni inženir za žerjave, ker je nekdo drug dal ukaz, naj se pregled prekine in delo nadaljuje, čeprav za to ni bil pooblaščen," se nam je oglasil zaposleni iz Acronija, skupine Sij – slovenske industrije jekla.

Lahko bi bilo usodno

V sredo smo v Žurnalu24 namreč pisali o povečanem številu nesreč pri delu septembra in oktobra, ki so se pripetile v Acroniju. Pri Acroniju so zanikali, da se je poškodoval varnostni inženir, in dodali, da vse kaže, da poškodbe niso bile hujše. "Kako lahko rečejo, da niso bile hude – človek je na berglah, in če se sam ne bi tako dobro odzval, bi se lahko končalo tragično," je dejal naš sogovornik, ki je želel ostati anonimen.

Presenečajo ga tudi navedbe podjetja, da je za varnost dobro poskrbljeno. "Vodstvo pritiska na nas, Rusom so obljubili kdove kakšne količine, mi pa smo za to premajhni. Sam sem bil že večkrat poškodovan; dobil sem ureznine na prstih in nogah, zlomil sem si prst in tako dalje," je povedal zaposleni.

V Acroniju sicer vztrajajo, da se ni poškodoval varnostni inženir, da zaposleni dobro okreva in da ne bo imel večjih zdravstvenih posledic. Na vprašanji, ali je varnost v podjetju res slaba ter ali morajo zaposleni namesto bolniške vzeti dopust, niso odgovorili, poudarjajo pa, da je varnost pri njih na prvem mestu in jo uspešno zagotavljajo.

Komentarjev 1
  • privat 09:30 24.november 2013.

    in kot da je acroni kriv za to?? Zdaj pa bodo ss enote pretiskale acroni do njegovega zapiranja. Krivi so nerazumna cena poslovanja...elektrika,prispevki,davki...in podjetje je prisiljeno nekje vzeti to razliko...samo zamisli te si ,da se največji ex-yu giganti zapirajo samo ...prikaži več zaradi nerazumevanja politike na gospodarstvo...če se bi acroni nahajal za karavanškim predorom ,bi delacvi delali na marmorju,v belih rokavičkah...le kaj je to gnilega v deželi banan