• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Junak Slovenije

1 komentar

Varnostnik rešil življenje

V soboto, 4. februarja, je Sintalov varnostnik Nejc Sitar v kranjskem nakupovalnem središču Qlandia rešil življenje starejšemu moškemu, ki mu je odpovedalo srce.

Lucija Cestnik / Ljubljana

 

Nejcu je med oživljanjem pomagala tudi zaposlena v centru. "Prodajalki sem zelo hvaležen. Vsi ostali so namreč stali in gledali, kaj se dogaja." (Foto: Osebni arhiv)

 
Nejc je bil v službi v trgovskem centru. Medtem ko je opravljal svoje delo, ga je poklicala uslužbenka na informacijah in mu dejala, da se je moški na oddelku sadja onesvestil. Nejc je takoj stekel v trgovino. "Na tleh sem zagledal moškega, ki ni kazal znakov življenja. Takoj sem ga obrnil, pogledal, ali diha in ali mu bije srce. Utripa nisem začutil, zato sem ga nemudoma začel oživljati," nam je dogodek opisal Nejc.

Moški je med oživljanjem začel dihati. Ker Nejc ni bil prepričan, ali mu srce dejansko bije, je z oživljanjem nadaljeval vse do prihoda medicinske ekipe in tako moškega ohranjal pri življenju.

  •  

    Zgodbo vam predstavljamo v okviru našega projekta Junak Slovenije. Če tudi vi poznate koga, ki se je izkazal z izjemnim dejanjem, nam lahko pišete na naveza@zurnal24.si.

"Sploh nisem bil v šoku"

"Ne vem, kako, ampak sploh nisem bil v šoku. Takoj sem vedel, kaj moram storiti. Prva stvar, na katero sem pomislil, je bila, da moram moškega začeti čim prej oživljati. V trenutku sem izklopil vse ostalo," nam je pojasnil Nejc.

Zahvalil se mu je tudi vodja trgovskega centra

"Varnostnik N. S. je ukrepal profesionalno, preudarno in brez panike. Gospodu je do prihoda reševalcev nudil umetno dihanje ter masažo srca. S svojim dejanjem je človeku rešil življenje," se je v zahvali, ki je bila objavljena v reviji Sintalček, Nejcu zahvalil tudi vodja nakupovalnega centra Qlandia Kranj.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima