Slovenija > Črna kronika
96 ogledov

Varnostnik skupini azilantov zaradi videza opitosti zavrnil vstop v lokal

razno 10.12.13. ples, nocni lokal, mladi, zabava, nocno zivljenje, nocni klub, a Reuters
Varnostniki v središču Ljubljane zavrnili vstop skupini migrantom, ki so bili vinjeni. Lastnik lokala: "Dogodek ni omembe vreden. Vinjene zavračamo vsak dan."

Nekateri mediji danes poročajo o razgrajanju in izsiljevanju, ki naj bi ga pred lokalom v Ljubljani izvajala skupina migrantov."Ne gre za omembe vreden dogodek," pa pravi lastnik lokala Parlament Pub Tomi Zobec. Kot je pojasnil, so varnostniki zavrnili skupino tujcev, ki so delovali opiti. "Opite obiskovalce zavračamo vsak dan. Če ne bi šlo za migrante, o tem ne bi nihče govoril."

Varnostnik jih je zavrnil

Iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so bili včeraj nekaj pred polnočjo obveščena o dogodku na Slovenski cesti v Ljubljani, kjer naj bi skupina tujcev želela vstopiti v gostinski lokal. 
Policisti so ugotovili, da je skupini približno desetih tujcev varnostnik zavrnil vstop v gostinski lokal, ker so dajali videz opitosti. 

Ob prihodu policistov je del skupine že odšel, ostali so samo še štirje. Policisti so opravili postopek identifikacije in varnostni pregled. Ugotovljeno je bilo, da gre za štiri tujce (državljane Irana), ki imajo status prosilca za mednarodno zaščito (azil) in so nastanjeni v azilnem domu na območju Ljubljana Vič.

Policija zanikala, da bi grozili

Policija tudi ni potrdila, da bi tujci komur koli grozili, pač pa je to zanikala. "V postopku in z zbiranjem obvestil niso bili ugotovljeni elementi prekrška, niti ni bila podana nobena prijava s strani obiskovalcev gostinskega lokala o nadlegovanju ali grožnjah s strani tujcev."

Prav tako je policija, v nasprotju z navajanjem nekaterih medijev, sporočila, da nihče od migrantov pri sebi ni imel noža. Da bi tujci grozili z nožem, zanika tudi lastnik lokala.

O hujskaštvu proti tujcem tudi premier

"Posebej razočaran sem nad hujskaštvom, ki se zadnje dni glede beguncev in migrantov pojavlja kar tako povprek," je na četrtkovi novinarski konferenci med drugim dejal predsednik vlade Miro Cerar.

Komentarjev 45
  • Vesna Dolšak 11:58 27.februar 2016.

    Ni bog nezna, leonardo. :)

  • Vesna Dolšak 11:58 27.februar 2016.

    Dragec, saj lahko zaprosiš, da bi rad vzel k sebi na dom nekaj teh tako imenovanih prosilcev za azil.

  • Vesna Dolšak 11:56 27.februar 2016.

    Mogoče ti azilanti iz članka niso bili opiti. Mogoče?! Mogoče so prej imeli nože, pa so jih zmetali proč, preden je prišla policija?! Možno?! Mogoče je ččanek bedarija, ni pa bedarija, da je v SLO izginilo nekaj tisoč tako imenovanih ...prikaži več "migrantov", za katere živi bog ne ve, kje se potikajo. Ali pa nočejo vedet?! Res je, da so tudi oni ljudje, a izhajajo povsem iz drugačnega okolja kot mi in njihova merila za to, kaj je prav in kaj narobe so povsem drugačna od naših. Zato mi in oni ne pašemo skupaj in ne bi smeli biti prisiljeni, da živimo v istem okolju. Ko mi pa nekdo omeni otroke stare do 15 let, mi pa dvigne tlak čez plafon. Mnogi naši otroci pri 15-tih so že zmožni marsičesa, mnogih bedarij, barabij, kaj šele njihovi 15-letniki, ki so živeli v okoljih, kjer so mnoga dejanja sama po sebi umevna, kar se pri nas tretira kot nedopustno in kazniv.