• Pet 11 do 20 °C
  • Sob 15 do 22 °C
  • Ned 16 do 23 °C
več na vreme.net

Nasilje

29 komentarjev

Varnostnika pretepla fanta do neprepoznavnosti?

Inšpekcijski nadzor nad varnostno službo. Dva varnostnika naj bi včeraj ponoči v diskoteki Cirkus pretepla mlajšega fanta. Prvi inšpekcijski nadzor naj bi pokazal, da nepravilnosti ni bilo.

L. C., K. Kl. / Ljubljana

/ Osveženo:

 

Pretepanje fanta naj bi marsikoga spominjalo na pretep pred diskoteko Global, zaradi katerega je leta 2007 umrl Gorazd Čamernik. (Foto: Marko Ocepek)

Inšpektorat RS za notranje zadeve je opravil inšpekcijski nadzor nad delom varnostne službe v diskoteki Cirkus, kjer naj bi danes ponoči varnostnika pretepla mlajšega fanta in po neuradnih podatkih ugotovil, da nepravilnosti ni bilo, so poročali v 24ur.

Policija je bila o incidentu obveščena okoli 2. ure, preiskava še poteka. Ugotavljajo tudi, ali je bilo posredovanje varnostnikov upravičeno in sorazmerno.

"Varnostnika pretepala že nezavestnega mladeniča"

Bralka, ki je bila priča pretepu, je Požareportu podrobno opisala dogodek. Zapisala je, da je varnostnik sredi plesišča fanta zbil na tla. Pridružil se mu je še drugi varnostnik, skupaj sta ga po njenih besedah pretepala, ko je že nezavesten ležal na tleh. "Z glavo sta ga večkrat udarila ob tla in ob bližnji točilni pult, nato pa sta ga nezavestnega pobrala s tal in ga dobesedno odvlekla s plesišča," je zapisala bralka.

Pozneje je videla pretepenega mladeniča, ki je vklenjen ležal na mokrih tleh pred diskoteko. Zapisala je še, da je imel "obraz izmaličen do neprepoznavnosti".

Gost naj bi kršil javni red in mir

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili obveščeni o tem, da naj bi eden od gostov pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, zaradi česar so posredovali redarji. Obvestila še zbirajo, "moškega pa so tudi oglobili zaradi neupoštevanja zakonitih odredb pooblaščene uradne osebe".

večeras bit če ruke gore, i te fore! večeras bit če dupe dole, i te fore! osječam, da nisam baš normalan, ali večeras to mi odgovara, ova noč je stvorena da me bace van iz kluba!

To naj bi pretepeni moški zapisal na svojem Facebook profilu v sredo preden je šel v lokal.
Hkrati pa vodijo predkazenski postopek zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva. Po podatkih policije se moški zdravi v ljubljanskem kliničnem centru in ni v življenjski nevarnosti.

Cirkus: Napadel je prvi

Svojo stran zgodbe so pojasnili tudi v klubu Cirkus. Zapisali so, da je moški začel izzivati varnostnika z vprašanjem, "ali je peder". Že je odšel naprej, se nenadoma obrnil in napadel varnostnika. Varnostnik, ki ni bil napaden, je uporabil strokovni prijem za obvladanje napadalca. V klubu so zatrdili, da je varnostnika moški vztrajno napadal, ona dva pa sta ga poskušala obvladati. V tem času je padel na tla in se ob tem udaril ob točilni pult.

"Potem ga je varnostnik s strokovnim prijemom le uspel obvladati s prijemom za vrat, pri katerem napadalec s pravilnim pristopom izgubi zavest, kar se je tudi zgodilo. Po tem ukrepu so osebo varnostniki odnesli pred vhod. Tam se je zbudila in spet takoj pričela napadati varnostnike," so zapisali.

Moški je napadanje nadaljeval, ko so prišli policisti, napadalen je bil tudi do reševalcev, ki mu zaradi tega niso dali prve pomoči.

V klubu še preverjajo neujemanje pričevanj očividcev. "Dejstvo je, da do tega dogodka nikakor ne bi smelo priti, ne glede na to, kaj je vpletena oseba naredila. Zaradi svojega ravnanja ne bi smela končati v bolnišnici. Dejstvo je tudi, da je naloga varnostne službe, da obvlada napadalca tako, da ga pri tem, če je le mogoče, ne poškoduje. Vpleteni osebi se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da bomo zadevo raziskali do konca," so sklenili svoje sporočilo.

Valina: "Varnostniki svoje delo opravili strkovno"

Za razjasnitev dogodka smo se obrnili tudi na Valina varovanje, ki Cirkus varuje. Odgovorili so nam, da že opravljajo notranjo preiskavo. "V primeru, da bomo ugotovili, da so varnostniki prekoračil svoja pooblastila, bomo zoper njih ustrezno ukrepali in jih ovadili na policijsko postajo. Po sedaj zbranimi podatki, so varnostniki svoje delo opravili strokovno in profesionalno."

Poleg izjave pa so nam poslali tudi opis dogodka, ki pa je skoraj identičen tistemu, ki smo ga prejeli od odgovornih iz Cirkusa.

 

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (29)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima