Svet
22 ogledov

Varoufakis, najbolj “kul” minister, na odstrelu?

Varoufakis z ženo Reševalni pas/Twitter
Nemški mediji poročajo, da naj bi bilo le še vprašanje dni, ko bo nastopila menjava na mestu grškega finančnega ministra, kar naj bi olajšalo odnose z Evropsko unijo.

Grški finančni minister Yanis Varoufakis naj bi premierju Alexisu Ciprasu ponudil svoj odstop. Nemški mediji poročajo, da je premier že degradiral svojega ministra, ko je Grčijo na zadnjih pogovorih zastopal njegov namestik Giannis Dragasakis namesto finančnega ministra.

Do menjave naj bi prišlo zaradi zaostrenih odnosov z Nemčijo, ki so se še poslabšali, ko so grškega ministra ujeli na laži, češ da ni pkazal sredinca Berlinu na konferenci v Zagrebu leta 2012.

Zlorabili so vsako naše zaupanje,” je pri tem poudaril nemški finančni minister Wolfgang Schäuble, finančni predstavnik evropske države, ki je doslej dala največ denarja za reševanje Grčije.

Le še vprašanje dni je do menjave na stolčku finančnega ministra, kar bo olajšalo odnos Aten z Nemčijo, citira nemški Bild vir iz grške vlade.

Najbolj “kul” minister

Yanis Varoufakis je zaradi svojega ležernega načina oblačenja, prihajanja v službo z motorjem in nasploh s svojim življenjskim slogom sprva proglašen za najbolj “kul” ministra, po novem pa naj bi ga v svetu politike smatrali za lažnivca, ker še naprej vztraja, da ni pokazal sredinca Berlinu, čeprav so priče na tem dogodku to potrdile.

Slovo finančnega ministra, ki mu je priljubljenost nekoliko padla že o objavi fotografij, ki prikazujejo njegovo razkošno stanovanje, napovedujejo tudi nekatri grški časniki.

Komentarjev 7
  • jaki 08:21 29.marec 2015.

    Neoliberalen idiot, vedno bolj se mi gnusiš. Pa da ti še mal na tiča stopim; njegova terasa je verjetno lepša od tvojega balkona? Imaš pa prav, stvar je od tega momenta ad acta.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:35 28.marec 2015.

    Zdej pa ne vem kako je to možno da imate dva popolnoma nasprotujoča si članka.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:34 28.marec 2015.

    "ko so grškega ministra ujeli na laži, češ da ni pkazal sredinca Berlinu na konferenci v Zagrebu leta 2012."http://www.zurnal24.si/oprostite-minister-tega-ne-bomo-ponovili-clanek-247089"Nemška televizija je priznala, da je video, ki prikazuje grškega finančnega ministra Yanisa Varoufakisa, kako Nemčiji pokaže sredinec, prevara.<br ...prikaži več />"Komik Jan Boehmermann, ki vodi političnosatirično oddajo Neo Magazin Royale, je namreč razkril, da so video ponaredili v njegovem studiju, v sodelovanju z organizatorji subverzivnega festivala v Zagrebu. Kot je povedal, se nihče ni obrnil nanj z vprašanjem, ali je video ponarejen. "Oprostite, g. Varoufakis, tega ne bomo ponovili," je dejal.Ponarejeni video je v nedeljo zvečer predvajala nemška televizijska mreža ARD."