Svet
51 ogledov

Vas je strah terorizma? Pojdite na dopust v Slovenijo!

Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos
Britansko zunanje ministrstvo je opozorilo na veliko nevarnost terorizma v Evropi, a na Malti, Islandiji in v Sloveniji je verjetnost, da pride do terorističnega napada, majhna, piše Daily Mail na spletu.

Med svetovnimi destinacijami pa so najvarnejši Bahami, Fidži in Japonska. 

Daily Mail je za tabloidom The Sun drugi najbolj bran časopis v Veliki Britaniji, zelo obiskana pa je tudi njihova spletna stran, kjer so objavili članek. 

Za najpopularnejše turistične države kot sta Španija in Francija je britansko zunanje ministrstvo izdalo opozorilo, da tam obstaja velika nevarnost terorističnega napada, zato se marsikdo sprašuje, kam naj gre na dopust. A še so lokacije, kjer je verjetnost napada zelo majhna, piše novinarka. 

Zemljevid | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na spletu so objavili tudi seznam držav, kjer je majhna verjetnost, da pride do terorističnega napada. V Evropi so to poleg Slovenije še Poljska, Lihtenštajn, Malta in Islandija, sicer pa še Bahami, Kostarika, Sejšeli, Japonska in Fidži. 

Za večino evropskih držav so na britanskem zunanjem ministrstvu zapisali, da obstaja splošna nevarnost terorizma ter dopustnikom svetovali, naj bodo previdni, saj bi do napadov lahko prišlo tudi na priljubljenih turističnih točkah. 

Ljudje razmišljajo, da bi dopustovali drugje

Tudi zaradi teh opozoril ljudje razmišljajo o novih lokacijah za dopustovanje, je za Daily Mail povedal Frank Brehany iz HolidayTravelWatch. 

"Dopustniki se, kot kaže, izogibajo vzhodnosredozemski regiji, saj jih skrbi, da jim bo dopust uničil teroristični napad. Za veliko priljubljenih in  čudovitih destinacij se ocenjuje, da so bolj varne kar se terorizma tiče: Portugalska, Malta, Islandija, Dominikanska republika, Kuba, Tuvalu, Chile in Nova Zelandija," je povedal. 

Med čudovitimi evropskimi državami z razvitim turizmom so trenutno Islandija, Malta in Slovenija po oceni zunanjega ministrstva še vedno zelo varne pred terorizmom, je na koncu članka zapisala novinarka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • sprehajalec 12:37 24.april 2016.

    Planica kar privabi množico. Je pa ena varnostna prednost, da tako kot tudi Vzhodno europske države pri nas dvakrat zapečenega takoj prepoznaš. V teh časih pa bo še sploh pod nadzorom stotih oči, kjerkoli bo. Če bi se pojavil pred ...prikaži več redarjem pri vstopu v Planico, bi šel če bi bil jaz tam naprej samo nag. Ali pa pač nazaj.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:27 24.april 2016.

    Chile? Čile je po slovensko :) Ampak Čile sploh niso varne. Oni imajo en dan v letu ko je nevarnost za teroristični napad visoka zarad nekega zgodovinskega dogodka.http://dialogo-americas.com/en_GB/articles/rmisa/features/regional_news/2014/10/07/bombings-chilehttps://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Chilehttps://www.worldnomads.com/travel-safety/chile/chile-terrorist-activitySe vid da o Čilu britanci pojma nimajo.<br ...prikaži več />V Sloveniji je nizka možnost terorizma sam zato ker nikjer ni večje množice ljudi na enem mestu. Drugač pa zanašat se na to se teroristi navjo na nas spravl zato ker smo majhni je mel pretirano. Mogoče bojo pa napadl manjše države ravno zato ker vsi govorijo kak so male države varne in bojo s tem vse male države spravl v paniko. Drgač pa ja teroristom je glavna tarča velika množica ljudi+ velika odmevnost.

  • Avatar Leon
    Leon 11:42 24.april 2016.

    Seveda obstaja tudi državno-birokratski terorizem ,ki pa načenja zdravje vsem živečim v Sloveniji. Tega bo treba najprej izkoreninit.