Slovenija
26 ogledov

Vas je zeblo? Jutri vas bo še bolj!

Mraz Profimedias
Nekateri so se danes zbudili v zelo hladno jutro, tudi do -7,8 stopinje Celzija so namerili. A jutri bo po napovedih vremenoslovcev še hladneje, z najnižjimi jutranjimi temperaturami od -8 do -3.

Nekateri so se danes zbudili v zelo hladno jutro. Na brniškem letališču so namerili le -7,8 stopinje Celzija, hladno je bilo tudi v Slovenj Gradcu (-7.2 °C), v Ratečah (-7.4°C), Postojni (-6.2 °C), na Vojskem (-6.2 °C), v Cerkljah ob Krki (-6.2 °C), v Celju (-6.3 °C) ter na mariborskem letališču (-5.9 °C).

Minimalne jutranje temperature | Avtor: Arso Arso
Vremenoslovci sicer za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, z dopoldansko meglo in nizko oblačnostjo po nižinah. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija," pravijo pri Agenciji za okolje.

Jutri pa bo jutro, kot kažejo napovedi, še hladnejše. "Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, na Primorskem bo pihala burja," pišejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem do 13 stopinj Celzija."

V nedeljo ali ponedeljek morda nekaj padavin

V četrtek in petek se bo nadaljevalo suho vreme. "Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost, ki bo predvsem na Primorskem vztrajala večji del dneva," pišejo pri Arso. "V višjih legah bo precej jasno in razmeroma toplo."

Ob prehodu vremenske motnje v nedeljo ali ponedeljek kaže na nekaj malega padavin in na močno ohladitev. Od torka do četrtka kaže na večinoma suho in hladno vreme z burjo na Primorskem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara 13:07 06.december 2016.

    Juhuhhuuuuu končno zima.. Jutri imam dopust..