Šport
116 ogledov

Konec slovenske vaterpolske sramote

Madžarski vratar Zoltan Szecsi je blesetel. Žurnal24 main
Ta teden bo na Malto, kjer bodo potekale kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo v vaterpolu, odpotovala slovenska mladinska reprezentanca. S tem se slovenski vaterpolo vrača na mednarodno prizorišče, ki ga je zapustil novembra 2013, ko je zvezi zmanjkalo sredstev za nastop članske vrste v kvalifikacijah za EP v Angliji.

"Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci. Težko pa je napovedati, kakšne so naše možnosti, saj smo bili zdaj kar nekaj časa odsotni iz mednarodnega delovanja. Tudi kakšnih posebnih priprav za ta nastop nismo imeli. Odigrali smo nekaj pripravljalnih tekem v Zagrebu, Kopru in v Kranju. Povem pa lahko le to, da bomo drago prodali svojo kožo. Jedro reprezentance sestavljajo igralci Triglava, saj jih je v reprezentanci kar sedem, po trije pa prihajajo iz Kamnika in Kopra," je pred odhodom povedal trener Aleš Komelj.

"Vemo le to, da druge države veliko več vlagajo v vaterpolo, kot pa se vlaga pri nas. Vemo, da so ostale reprezentance sodelovale na prijateljskih turnirjih, kjer nas pač zaradi znanih težav ni bilo. V petek bomo odigrali dve tekmi, v soboto in nedeljo pa še po eno," je še povedal Komelj.

Znano je, da je slovenski vaterpolo zašel v globoko finančno krizo, novo vodstvo zveze pa je v letu dni stabiliziralo stanje in vaterpolo vrača na mednarodni zemljevid.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.