Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Več kot 100 izvajalcev bo razgrelo Beograd

Neneh Cherry Arhiv organizatorja
24. in 25. maj bo v Beogradu vse v znamenju glasbe.

Organizatorji festivala MAD in Belgrade obljubljajo "48 ur neprekinjene norosti" ter več kot sto izvajalcev elektronske in plesne glasbe, veliko interaktivne zabave in iger. Centralni zbirališči  bosta  postavljeni v parku pred Muzejem sodobne umetnosti v Novem Beogradu. Žur pa se bo odvijal tudi na vodi, splavih in party čolničkih tik ob glavnih festivalskih odrih. 

Prvi dan festivala bo nastopila pop ikona Neneh Cherry, znana po svetovnem hitu "7 Seconds, in predstavila svoj novi album Blank Project, ki je nastal v sodelovanju z jazz duom RocketNumberNine. Prvi festivalski večer prinaša tudi nastop najboljšega didžeja na svetu po izboru Resident Advisor za leto 2013. To je Dixon iz Berlina. Istega dne bodo na račun prišli tudi oboževalci skandinavske elektronske glasbene scene, saj prihaja Lindström, nordijski disko kralj, ki je nastopil na vseh večjih evropskih in mednarodnih glasbenih festivalih. Trio WhoMadeWho pa bo na prvi večer festivala prinesel dozo karizmatičnega indie elektronskega zvoka. 

Drugi večer bo nastopil Tonny Allen­a, eden od najbolj cenjenih afriških bobnarjev, spremljal pa  ga  bo saksofonist Jimi Tenor.  Isti dan se bo beograjskemu občinstvu predstavila tudi Kele, članica nove LA r'n'b scene.

Druga festivalska noč bo sicer v znamenju Omarja S, zvezde detroitske scene, in DJ Krusha z Japonske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.