Šport > Nogomet
41 ogledov

Več kot 50 aretiranih v Italiji

stave, stavni listek EPA
Več kot 50 ljudi je bilo aretiranih ali je še pod preiskavo kot del nove preiskave nameščanja tekem v Italiji.

Tožilci so v procesu proti delovanju mafije v južnoitalijanskem mestu Canzaro začeli preiskavo, ki je privedla do jutranje racije. Ta je zajela na ducate osumljencev iz italijanskih prvenstev Lega Pro in Serie D.

Po poročanju La Repubblice je med aretiranimi vsaj 15 igralcev, šest predsednikov, osem ostalih uslužbencev kluba, trenerjev, generalnih direktorjev in deset vodij stavnic po celem svetu.
Odvetnik Antonino Lombardi je v sodelovanju z uradniki posebne policijske enote preiskoval številne tekme v tretji, četrti in peti ligi, ki naj bi prinesle velike vsote denarja igralcem, trenerjem, predsednikom, direktorjem in tistim, ki so stavili, zavedali pa so se, da bi tekme lahko bile nameščene.

V dogovorjenih tekmah je sodelovalo vsaj 30 klubov, vključno s Pro Patrio, Barletto, Brindisijem, L’Aquilo, Neapolisem Mugnanom, Torresem, Vigorjem Lamezio, Sant’Arcangelom, Sorrentom, Montaltom, Puteolano, Akragasom in San Severom.

Obtožnica proti aretiranim vključuje zaroto in goljufijo v korist mafijskih organizacij, še posebej ‘Ndranghete'. Gre za kriminalni imperij, ki je lociran v Kalabriji. Italijanski nogomet je v zadnjih letih tarča številnih preiskav, nekdanja reprezentanta Giuseppe Signori in Cristiano Doni sta bila vpletena v zadnji škandal leta 2011.

Juventus je bil leta 2006 skupaj s še nekaterimi klubi tarča obtožb in obsodb v primeru Calciopoli, kjer so preiskovali vplivanje klubov na delegiranje sodnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.