Šport
113 ogledov

Več kot le "dominanten center"

Robert Bobroczky Youtube
V Italiji bo svojo košarkarsko kariero nadaljeval center, ki zaradi svoje višine že pri 14 letih vzbuja zanimanje skavtov in agentov najboljših klubov z obeh strani Atlantika.

Štirinajstletni Robert Bobroczky je visok že 224 centimetrov in ko se pojavi na tekmi v svoji starostni kategoriji, je besedna zveza "dominanten center" veliko preblaga. Romun, rojen v mestu Arad, je 17. julija praznoval svoj 14. rojstni dan, pred nekaj meseci pa je podpisal pogodbo z rimskim moštvom Stella Azzurra.

Nekaj tednov je treniral tudi z baskovsko ekipo Laboral Kutxa, a se ni odločil za selitev v Vitorio. Zanj naj bi se zanimala tudi Real Madrid in Barcelona. Po pisanju romunskih in ameriških medijev je njegov razvoj že pod drobnogledom skavtov ekip iz lige NBA. Predvidevajo, da bi se na naboru lahko pojavil leta 2019.

Mureșan dobiva naslednika?

Če v Sloveniji, po besedah Zmaga Sagadina, primanjkuje "ekstremne višine", v Romuniji to očitno ni problem. Mnogi se najbrž še spomnite 231 centimetrov visokega Gheorgheja Dumitruja Mureșana. Slednji je igral tudi v ligi NBA za takratne Washington Bullets in New Jersey Nets, leta 1996 pa je dobil tudi nagrado za košarkarja, ki je najbolj napredoval v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.