Magazin
31 ogledov

Več kot polovica staršev preverja zgodovino

starševski nadzor nad internetom Shutterstock
Kar 60 odstotkov staršev redno pregleduje stran na Facebooku, zgodovino iskanja, zasebna sporočila in elektronski naslov svojega otroka.

Da vsak deseti starš pozna uporabniško ime in geslo svojega otroka, je pokazala raziskava, ki so jo naredili pri agenciji BullGuard, ki se ukvarja z varnostjo na internetu in v kateri je sodelovalo dva tisoč staršev, ki imajo otroke stare od 10 do 17 let. Tretjina staršev je sicer dodala, da jih zaradi vohljanja sicer peče vest, a s početjem kljub temu ne odnehajo, saj jih skrbi za varnost svojih otrok.

 

Po besedah predstavnika podjetja BullGuard Alexa Balana je povsem razumljivo, da starši preverjajo zgodovino brskalnika, ne priporoča pa jim branja zasebnih sporočil in elektronske pošte.

Poudarja, da imajo otroci vseeno pravco do zasebnosti in včlanjevanja v družbena omrežja po svoji volji. Starši so prepričani, da je vohunjenje kljub vdoru v zasebnost nujno za nadzorovanje otrok, piše Daily Mail.

Komentarjev 3
  • mph 18:30 09.april 2014.

    Otroke je potrebno EDUCIRAT dovolj zgodaj in sproti, tak nadzor pa lahko samo povzroči, da se otrok zapre, staršem potem niti ne zaupa svojih težav, ko pade vanje, .. in je škoda še toliko večja. V vsakem primeru pa za ...prikaži več otroke in malo starejše spada računalnik v dnevno sobo. Neke vrste kontrola brez kontrole. :-)

  • Skippy 04:58 28.februar 2014.

    Pedofili so samo privlačni razlog, da so starši svoje otroke zaprli noter. Včasih se otrok ni nadziralo, hodili so naokrog po cele dneve, pa jih ni nihče napadal.

  • erikkk 11:55 27.februar 2014.

    Otroke se lahko nadzira vse do njihove polnoletniosti. In je le to zelo nujno. Me čudi da samo 60% in ne 100%.tale izjava je pa zelo mimo ""Poudarja, da imajo otroci vseeno pravco do zasebnosti in včlanjevanja v ...prikaži več družbena omrežja po svoji volji"NI RES! ... ravno na to foro imajo pedofili večji dostop do otrok.