Magazin > Lepota & telo
263 ogledov

Več kot samo erotika

Pinup
1/3
Boštjan Tacol
Fotograf Boštjan Tacol - Photobilly o pin up dekletih in fotografijah ter dogodku, ki bo spinupal Kino Šiška.

Kino Šiška bo v četrtek gostil razstavo pin up fotografij Boštjana Tacola, ki se je s pridružitvijo Kinodvora prelevila v pravi "tribute to all American pin up" dogodek.

Na njem bo poleg Tacolovih fotografij, projekcije filma z Jayne Mansfield Punca ni nič kriva in kabarejske točke plesne skupine Lady Bugs namreč poskrbljeno tudi za pin up preobrazbo obiskovalk pod rokami deklet iz Vixen Bomb Gang in rockabilly žur, pred Kinom Šiška pa bo za avtomobilske navdušence parkiranih tudi nekaj ameriških starodobnih vozil.

Izpostavi tisto, kar je lepo

Tacol se s pin up fotografijami pod v tujini že dobro znanim umetniškim imenom Photobilly ukvarja že vrsto let, na prvo samostojno razstavo pa je čakal tako dolgo, ker je, kot pravi, perfekcionist.

V Šiški bo na ogled in naprodaj 20 fotografij, za katere sta med drugimi pozirali njegovi stalni pin up dekleti, igralka Maja Martina Merljak in nekdanja članica skupine Make up 2 Darja Pristovnik, ki sta na Tacolovih fotografijah tako kot druga pin up dekleta zaživeli v živih barvah in svetlobi. "Predvsem želim, da je fotografija privlačna – da jo pogledaš in v tebi vzbudi neka pozitivna čustva," o tem, kaj opazovalcu želi dati s svojimi fotografijami, razmišlja Tacol, ki nekaj, lahko bi rekli lepoto, daje s fotografijami tudi dekletom, ki mu pozirajo. "Vsaka ženska ima neko lepoto, in to je treba na fotografiji prikazati," meni Tacol, ki žensk ne dela lepših, ampak samo prikaže tisto, kar je na njih lepega.

Filmi in ilustracije na sliki

"Veliko ljudi me sprašuje, zakaj ne kopiram pin up fotografij, ampak mene pin up fotografije niso nikoli tako privlačile kot ilustracije in filmi. Pin up fotografije iz 50. let so bile z izjemo fotografij velikih pin up ikon običajne črno-bele fotografije, ki so imele zgolj nalogo vzbujati erotična čustva, jaz pa se z barvo in statično osvetlitvijo oziroma filmsko lučjo želim približati filmskemu vzdušju," o navdihu, ki ga črpa iz ilustracij, in prvih barvnih hollywoodskih filmih pravi Tacol, ki ga je zaradi njegovega značilnega barvno-svetlobnega podpisa zlahka prepoznati in obenem težko izpustiti izpred oči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.