Svet
23 ogledov

Več najav glede podtaknjenih bomb

Nemška policija EPA
Danska policija ima danes polne roke dela; kot poročajo tamkajšnji mediji, so tekom dneva dobili več informacij o domnevno podtaknjenih bombah. Grožnje z naslijem so tekom dopoldneva prejemale tudi nemške šole.

Po zadnjih informacijah so najave glede podtaknjenih bomb prejeli v dveh trgovskih centrih, v eni šoli, na letališču in v bolnišnici. Najave so sporočili v ustanove same, kot tudi policiji, ki je odredila evakuacijo dveh trgovinskih centrov in enega letališča v mestu Tune. Skozi to letališče letno potuje okrog 21 tisoč potnikov. Evakuirali so tudi letališče v Aarhusu.

Policija območja še preiskuje, sporočajo danski mediji. Najavo glede podtaknjene bombe so napotili tudi na letališče v danski prestolnici, a se je policija odločila, da tega ne bo izraznila. Ali so grožnje pošiljali isti ljudje oziroma isti človek, policija še ne ve.

V Nemčiji evakuacija šol

Danes je več grozilnih pisem prejelo tudi več šol v Nemčiji; policija se je odločila nekatere šole nemudoma evakuirati. "Grožnje jemljemo skrajno resno in zato sprejemamo vse možne preventivne ukrepe," je pri tem povedal predstavnik policije v Zvezni deželi Saški.

Največ pisem z grožnjami je bilo poslano šolam na območju Leipziga, pa tudi Magdeburga in Goettingena. Policijska preiskava je še v teku, za zdaj ni znano, kdo stoji za grozilnimi pismi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1