Šport
68 ogledov

Več znoja in ponosa

hdd olimpija Saša Despot
Ljubljanski hokejisti so začeli priprave na novo sezono, na prvih treningih pa so le slovenski hokejisti. Pri Olimpiji nameravajo kupiti še štiri tujce.

"Zelo sem vesel te priložnosti. Tu je veliko mladih igralcev, tudi nekaj starejših, ki pa z veseljem igrajo za ta klub. Olimpija ima veliko tradicijo, s tega prostora prihaja veliko dobrih hokejsitov. Kot Nemec sem to vsekakor opazil že prej, saj je Slovenija že večkrat premagala Nemčijo. Položaj seveda ni lahek, v ligi Ebel obstaja velika razlika med klubi z manjšimi in klubi z večjimi proračuni, a vsaka ekipa se 60 minut bori za zmago. Naš načrt je, da delamo več, da imamo več ponosa in želje ter se na ta način kosamo s tekmeci," je pred začetkom priprav dejal nemški trener Fabian Dahlem.

hdd olimpija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Športni direktor HDD Telemach Olimpije Matjaž Sekelj pa je ob predstavitvi moštva povedal: "Smo ena prvih ekip, ki začenja s pripravami. To so igralci, ki smo si jih želeli, računamo pa še na štiri tujce. Ti bodo prišli do začetka naslednjega tedna, iščemo vratarja, branilca in dva napadalca. To je to, kar Olimpija v tem trenutku zmore. Ne želimo si zastavljati previsokih ciljev, imamo pa namen dobiti več tekem kot v minuli sezoni." O novem trenerju Sekelj meni: "Fabian je v karieri delal s priznanimi trenerji, v drugi nemški ligi pa je štiri leta deloval v klubu, ki je bil v podobnem položaju kot smo mi. Denarja ni imel veliko na voljo, a so vselej poskušali narediti več kot so bili realno sposobni. V Ljubljano je prišel predvsem zaradi izziva in ne z mislijo, koliko bo za to finančno nagrajen. Mislim, da smo dobili pravega človeka za trenutni položaj."

Na boljšo sezono, verjet tudi v smislu rednega prejemanja plač, upa tudi kapetan zmajev Aleš Mušič: "Prvi vtisi so odlični. Imamo novo podobo in nekaj novih sponzorjev. Lepo izgledamo. Upam, da bo tako skozi celotno sezono. Da bo tako kot smo se pogovarjali in je bilo tudi obljubljeno. Igralci bomo na najboljši način predstavljali klub, poskušali bomo dobiti čim več tekem."

hdd olimpija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V preteklih letih se je nabralo veliko neporavnanih obveznosti. V klubu upajo, da bodo nekatere zneske uspeli zmanjšati, finančno sanacijo pa obljubljajo v nekaj letih."Imamo veliko dela. Najprej smo morali urediti garancijo za sodelovanje v ligi Ebel in sezona je zagotovljena. Sledil je sestanek z igralci zaradi starih obveznosti, ki jih urejamo," je dejal novi predsednik kluba Marko Popovič. "Zadeve so se zasukale v pravo smer. Želel bi si sicer, da smo zdaj 15. aprila in ne 28. julija. Bilo bi nam bistveno lažje. Proračun naj bi bil celo nekoliko višji. moramo pa si ga še zagotoviti z nekoliko drugačnimi prijemi," je še menil Popovič, konkretnih številk pa v klubu niso razkrili. Stroški delovanja kluba naj bi bili sicer minimalni, saj večina ljudi dela na prostovoljni osnovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.