Magazin
29 ogledov

Večje udobje v kampu

kamp hiša Shutterstock
Mobilne hišice. Praktično, klimatizirano in tik ob morju. Slabost: visoke cene.

Ljubitelji kampiranja se iz šotora v mobilno hišico po navadi preselijo takrat, ko se družina poveča in ko zaradi majhnih otrok potrebujejo več udobja. Mobilna hišica omogoča počitnikovanje zelo blizu morja, v času največje vročine se je mogoče umakniti v ohlajen prostor, pri roki pa so tudi topla voda in sanitarije. Hišica omogoča tudi dopust, na katerem vam ni treba skrbeti, kakšno bo vreme, prav tako vam ni treba kopati jarkov okoli šotora.

Kuhinja in kopalnica

Mobilne hišice so že preplavile hrvaške kampe, najeti pa jih je mogoče tudi v slovenskih. V njih je popolna kuhinjska oprema, tudi hladilnik. V prostoru je kopalnica s sanitarijami in tušem, spredaj pa zasenčena terasa.

Dražje kot v aparmaju

Za bivanje v mobilni hišici boste po navadi plačali več, kot stane najem primerljivega apartmaja.Cene v pred in posezoni se gibljejo med 50 in 70 evri, med poletjem pa okoli 120 evrov na dan, lahko tudi več, odvisno od velikosti hišice. Mobilno hišico lahko najamete neposredno v kampu ali pa jo rezervirate pri kateri od turističnih agencij.

Rezervirajte točno določeno hišico

Pri najemu mobilne hišice preverite, kaj vključuje cena njenega najema. Nekateri najemodajalci imajo v ceno vključene le štiri osebe, za preostale osebe pa je treba doplačati. Preverite tudi, ali je potrebno doplačilo za uporabo klimatske naprave, posteljnine in brisač. Hišico po navadi lahko prevzamete v popoldanskih urah, ob koncu termina pa jo morate zapustiti do desete ure dopoldan. Ob najemu tudi preverite lokacijo hišice v avtokampu; najbolje je, da rezervirate točno določeno hišico in se tako izognete negativnemu presenečenju ob prihodu v kamp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.