Šport
16 ogledov

Večni derbi s praznovanjem Viol in Dragonsov

NK Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Prva liga TS Reševalni pas/Twitter
Ta konec tedna je na sporedu prvi "večni derbi" v tej sezoni elitne slovenske nogometne lige. Dodatna draž dvoboja v Ljudskem vrtu bo tudi dejstvo, da obe navijaški skupini slavita rojstni dan.

Prvi dvoboj letošnje sezone med ljubljansko Olimpijo in Mariborom bi moral biti v Stožicah na sporedu že v začetku avgusta, a je bilo srečanje prestavljeno zaradi obveznosti Štajercev v Ligi prvakov. Ker ustreznega termina za omenjeni obračun še ni bilo, se bo prvi dvoboj med največjima slovenskima kluboma odigral to soboto (20.05) v Ljudskem vrtu.

Prav danes (2. oktobra) sicer mineva 26 let ob ustanovitve ljubljanske navijaške skupine Green Dragons. Številni so že čestitali najzvestejšim privržencem Olimpije na socialnih omrežjih, "ultrasi" iz prestolnice pa bodo priložnost obeležili tudi z množičnim obiskom prvenstvenega derbija. Spomnimo: domače tekme članov Olimpije Dragonsi bojkotirajo zaradi spora s predsednikom Izetom Rastoderjem.

Slavijo tudi Viole

NK Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Prva liga TS | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Tudi mariborske Viole bodo ob tej priložnosti slavile rojstni dan, čeprav se kot njihov začetek najpogosteje navaja tekma jugoslovanskega pokala proti Spartaku iz Subotice. Drugega avgusta 1989 se je na omenjeni tekmi zbralo 15 organiziranih navijačev Maribora. Viole bodo na derbiju torej slavile svoj 25. rojstni dan, na to so obiskovalce Ljudskega vrta opozorili tudi s pozivom na socialnih omrežjih.

Oboji lovijo Domžalčane

Tako Maribor kot Olimpija sta solidno začela letošnje tekmovanje v Prvi ligi TS. Vijoličasti so drugi z 22 točkami, zeleno-beli tretji s točko manj. Obe ekipi imata odigrano tekmo manj od Domžal, ki na vrhu lestvice kraljujejo z 28 točkami. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.