Šport > Nogomet
35 ogledov

"Vedno imam namen zmagati"

srečko katanec stožice euro 2016 kvalifikacije Anže Petkovšek
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je pred začetkom priprav na kvalifikacijski tekmi za Euro 2016 poudaril, da gre vedno na zmago in da je cilj šest točk z dvobojev proti Švici in Estoniji.

"Vedno je moj cilj igrati na najboljši način z namenom zmagati. Ne znam reči igralcem, da naj igrajo na točko. Tega nikoli nisem znal in nikoli naredil. Vedno je treba dati zadetek. To si želimo na vsaki tekmi. To filozofijo fantom tudi prenašam. In če fantje pridejo na priprave v dobrem stanju, je to lahko, v nasprotnem primeru je težje," je dejal Srečko Katanec in dodal, da je reprezentanci manjkala agresivnost v igri, tudi samozavest, kar poskušajo popraviti v teh dneh na treningih v Lescah in Stožicah.

"Situacija je taka, da na določenih mestih nisem zadovoljen s tistim, kar vidim. Te kvalifikacije bomo odigrali na določen način, če se bo zdajšnje stanje nadaljevalo, pa bomo morali ob dogovoru z Nogometno zvezo Slovenije vpeljati neko drugo strategijo, mogoče ustvariti neko novo generacijo," je še povedal Katanec, ki ima v teh dneh nekaj težav z lažje poškodovanima Janom Oblakom in Renejem Krhinom.

Švicarji na drugi strani bodo v soboto prav tako zelo motivirani. Če premagajo Slovenijo z dvema zadetkoma razlike in nato v torek zmagajo še v Londonu proti Angliji, potem jim drugo mesto v skupini E ne more več uiti, kar pomeni neposredno uvrstitev na EP 2016. "Če zmagamo v soboto, smo z nogo in pol že na EP," pravi Admir Mehmedi, podobno razmišlja tudi selektor Vladimir Petković: "Zmaga z dvema goloma razlike pomeni, da smo 80 odstotkov dela v kvalifikacijah naredili."

"Vedno sem govoril, da bo ta tekma odločilna za nas. Zato moramo biti željni, saj imamo priložnost za velikanski korak proti EP," je za švicarski Blick še povedal Petković, ki so ga švicarski novinarji med drugim pobarali, ali zna zapeti švicarsko himno. Ta jim je odvrnil: "V avtomobilu imam zgoščenko s švicarsko himno. In ko prestopim švicarsko mejo, se ta neprestano vrti." Petković sicer nima večjih težav, manjka zgolj Johan Djourou.

Po šestih krogih je na vrhu skupine E Anglija z 18 točkami, sledi ji Švica z 12, tretja je Slovenija z devetimi, četrta Estonija s sedmimi, peta Litva s šestimi in zadnji San Marino z eno točko. Slovenci so proti Švici doslej igrali osem uradnih tekem, od tega so dosegli dve zmagi, neodločen izid in pet porazov, proti Estoniji pa imajo pet zmag, remi in dva poraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.