Šport
66 ogledov

Velenjčani in Celjani ciljajo na naslov

Celje, rokomet, lovorika Katarina Ponjavić
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v minuli sezoni prevladovali na domačem prizorišču in so prvi favoriti za končno zmagoslavje v sezoni 2015/16, a nedavna portoroška tekma za slovenski superpokal je naznanila, da se z naslovom državnih prvakov resno spogledujejo tudi njihovi najhujši tekmeci iz Velenja.

"Od prvega kroga domačega prvenstva bo pomembna vsaka točka, saj bo v tej sezoni ponovno seštevek vseh točk tisti, ki bo dal prvaka. To se mi zdi tudi najbolj pošteno. Zelo sem vesel, da smo v Celju ponovno v položaju, ko moramo braniti naslove. Zavedamo se, da bo to zelo zahtevno delo, a enako je pred vsako sezono," je pred začetkom sezone dejal celjski strateg Branko Tamše, medtem ko je ideolog celjske igre Miha Zarabec dodal: "V primerjavi z minulo sezono smo z odhodom Ivana Sliškovića izgubili malce v obrambi, a smo zato pripeljali Luko Dobelška, ki je zelo inteligenten igralec. Druge okrepitve se še malce lovijo, a sem prepričan, da se bomo sčasoma dobro uigrali tako za tekme na domači kot mednarodni sceni."

"Že velikokrat sem dejal, da je naš edini cilj vrniti sijaj v vitrine kluba in temu bo vse podrejeno," pa je pred začetkom sezone dejal trener velenjske zasedbe Gregor Cvijić, medtem ko je Mario Šoštarič dodal: "Ogrodje ekipe je v primerjavi z minulo sezono bolj ali manj nespremenjeno, okrepili pa smo se z dvema novima igralcema. Menim, da je ekipa močnejša, predvsem to velja za obrambo, ob tem igramo tudi bolj moštveno. Prvo lovoriko so osvojili Celjani, upam, da bosta naslednji dve romali v Velenje."

Celjani in Velenjčani so absolutni favoriti za končno zmago, po kakovosti pa najmanj zaostajajo Mariborčani. Zgornji del lestvice bodo bržkone zasedli tudi Trebanjci in Ribničani, druge ekipe pa se bodo krčevito borile za zadnje prosto mesto v skupini za prvaka. Novinci na prvoligaški sceni so nekoč mogočni Koprčani in Dobovčani, ki se bodo skušali obdržati v družbi najboljših.

Nekatere ekipe bodo nastopile z zelo mladimi zasedbami, med najmlajše gotovo sodi tudi ljubljanska. "Slovan je v slabem denarnem položaju in tega se v klubu zavedamo. Zavoljo tega se bomo naslonili na igralce iz lastne produkcije, ob tem pa računamo tudi na igralce, ki bodo v Ljubljani študirali," je pred začetkom sezone dejal trener Slovana Boštjan Ficko.

V sezoni 2015/16 bo 14 klubov najprej igralo redni del tekmovanja s 26 krogi, najboljših šest pa se bo uvrstilo v končnico za prvaka. Vse ekipe bodo prenesle točke v končnico, kjer se bo igralo po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh. Ostalih osem klubov bo po rednem delu zaključilo prvoligaško tekmovanje.

V elitni slovenski ligi bodo nastopile naslednje ekipe: Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Maribor Branik, Trimo Trebnje, Riko Ribnica, Urbanscape Loka, Jeruzalem Ormož, Slovenj Gradec 2011, Krka, Slovan, Istrabenz Plini Izola, Sevnica, Koper 2013 in Dobova.

Pari uvodnega kroga so - petek, 4. september: Slovan - Celje Pivovarna Laško, sobota, 5. september: Slovenj Gradec 2011 - Urbanscape Loka, Koper 2013 - Trimo Trebnje, Jeruzalem Ormož - Maribor Branik, Ribnica - Dobova, Krka - Istrabenz plini Izola in Sevnica - Gorenje Velenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.