Šport > Nogomet
13 ogledov

Velenjčani kljub dvema igralcema manj rešili remi

NK Krško Saša Despot
Na stadionu Ob jezeru sta se Rudar Velenje in Krško razšla z remijem (1:1), čeprav so imeli Posavci cel drugi polčas dva igralca več.

Velenjčani bodo tokrat s točko proti Krškemu kar zadovoljni, posebej zaradi dejstva, da so ves drugi polčas igrali kar z dvema igralcema manj. Toda v obrambi so bili dovolj zbrani in čvrsti, da so obdržali vsaj neodločen izid iz prvega polčasa.

Čeprav so gosti odločneje začeli tekmo, pa so v 12. minuti povedli domači. Rhema Chukwudiamara Obedje nespretno podal žogo proti svojemu vratarju, prestregel jo je Luka Prašnikar in jo z lobom poslal čez Marka Zalokarja v mrežo. Za Prašnikarja je bil to že četrti zadetek v sezoni.

Sledilo je obdobje brez posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata, v 33. minuti pa so Krčani izenačili. DejanUrbanč je izvedel prosti strel, Bojan Đukić pa z glavo zadel za 1:1. Zadnjo priložnost v prvem delu je zapravil Prašnikar, ki je iz bližine slabo streljal z glavo.

Tik pred koncem polčasa pa sta trčila Milan Kocić in Zalokar. Domači so zahtevali enajstmetrovko, ki pa je niso dobili, zato pa so po dolgi prekinitvi (polčas se je zavlekel za deset minut) dobili dve izključitvi. Druga rumena kartona sta prejela Ivan Knezović in Stjepan Babić.

V drugem polčasu je bilo precej manj razburljivo, Krško je imelo pobudo, ki je bila jalova, Velenjčani pa so se pričakovano povlekli nazaj in čakali na protinapade. Kljub izdatni številčni prednosti Krčanom ni uspelo streti velenjskega obrambnega zidu, poskušali so predvsem s podajami v globino, a te niso zalegle. Priigrali si niso praktično niti ene zrele priložnosti več.

Rudar bo v 6. krogu v soboto gostoval v Kopru, Krško pa bo gostilo Krko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.