Šport
89 ogledov

Velenjčani na igrišču pustili srce

rokomet, Celje, Gorenje Velenje Anže Petkovšek
Rokometaši velenjskega Gorenja so se po zmagi nad finskim Cocksom z 28:25 (16:14) uvrstili v finale kvalifikacijskega turnirja za evropsko ligo prvakov v slovaškem Prešovu.

Slovenski rokometni podprvaki iz Velenja so uspešno opravili prvi del naloge na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov v Prešovu. V polfinalu so na kolena položili finske prvake, v nedeljo (16.15) pa jih čaka zmagovalec današnjega slovaško-luksemburškega dvoboja Tatran Prešov - Differdange.

Zmagovalec turnirja se bo prebil v ligo prvakov in nastopil v skupini C, v kateri so še španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Velenjska zasedba v prvem polčasu nikakor ni mogla razviti svoje igre, proti mednarodno pisani finski zasedbi se je pošteno namučila. Šele v začetku druge polovice prvega dela tekme si je priigrala dva gola prednosti (12:10), drugače pa ji je Cocks vseskozi dihal za ovratnik. Strategijo skandinavske ekipe - izjemno dolgi napadi in dokaj počasna igra - sta tolerirala tudi moldavska sodniška dvojčka, slovenski podprvak pa je navkljub ne preveč prepričljivi predstavi na velik odmor odšel z zalogo dveh golov (16:14).

Izbranci Marka Šibile so se do 37. minute pošteno mučili s tekmeci, po 19:19 pa naredili delni izid 4:1 in v 45. minuti ušli na +3 (23:20). A Finci se niso predali, dve minuti kasneje so se znova približali na gol zaostanka, vratar Rok Zaponšek je le nekaj trenutkov zatem preprečil vnovično izenačenje na 23:23. V prelomnih trenutkih dvoboja so ose zaigrale preudarno in modro ter si v 53. minuti priigrale štiri gole prednosti (26:22), kar je bilo dovolj za mirno končnico.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Srb Luka Mitrović s sedmimi goli, dva manj je dosegel Niko Medved.

"Dvoboj je bil težek, vedeli smo, da igramo proti ambiciozni ekipi. Gre za finskega predstavnika, kar bi marsikdo lahko napačno precenil, a gre za profesionalno ekipo, ki je vložila ogromno sredstev za približanje evropskemu vrhu. Temu primerna je bila tudi borba njihovih najboljših ruskih, beloruskih in finskih igralcev. Naši fantje so pustili srce na igrišču, tudi nekateri mlajši fantje so pokazali dosti znanja in si zaslužijo vse čestitke," je po zmagi dejal Šibila, medtem ko je Mitrović dodal: "Tekma ni bila enostavna, morali smo dati vse od sebe. Rezultat je pokazal, da je bilo do samega konca tesno. Na koncu smo zasluženo zmagali in se uvrstili v finale."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.