Šport
61 ogledov

Velenjčani spet v ligi prvakov

RK Gorenje Velenje twitter RK Gorenje Velenje
Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila seznam klubov, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v Ligi prvakov. Med moštvi, ki jim je bilo dodeljeno eno od 27 neposrednih mest, je tudi slovenski podprvak RK Gorenje Velenje.

Gorenje Velenje bo v Ligi prvakov znova sodelovalo po sezoni 2013/14, ko je ta potekala še po starem tekmovalnem formatu, s štirimi šestčlanskimi skupinami v prvem delu. Velenjski rokometaši so se tedaj prebili v osmino finala, v kateri jih je izločil francoski PSG. Ose so med najboljših 16 ekip napredovale še v sezonah 2005/06, 2009/10 in 2012/13.

"V RK Gorenje Velenje smo vložili ogromno napora v to, da bi naš klub znova naredili zanimiv tudi za evropsko rokometno zvezo. Izjemno smo ponosni, da je slednja to prepoznala in nam dodelila mesto v Ligi prvakov. To priznanje nam sedaj prinaša nove odgovornosti, saj moramo mesto med rokometno elito upravičiti tudi na igrišču. Upam, da v Ligi prvakov prikažemo čim boljše predstave," je dejal predsednik kluba Milan Meža.

"Vsaj dve leti smo se vsi glavni deležniki slovenskega rokometa, prvenstveno RZS, Celje Pivovarna Laško, Krim Mercator in Gorenje Velenje, trudili pri tem, da odločevalce v evropskem rokometu prepričamo, da si naš rokomet znova prisluži tri neposredna mesta v Ligi prvakov, enega v ženskem in dve v moškem elitnem klubskem tekmovanju stare celine. Obe reprezentanci sta izdatno pomagali z odličnimi predstavami in rezultati, tako da gre za velik uspeh, ki je plod celotne rokometne piramide. Zdaj moramo v našem klubu dodatno zavihati rokave in dokazati, da smo si mesto v Ligi prvakov zares zaslužili," pa je razmišljal direktor Matej Avanzo.

Odločitev je seveda z veseljem sprejel tudi novi trener Željko Babić: "Dodeljeno mesto v Ligi prvakov je velika priložnost RK Gorenje Velenje, da se vrne v evropski vrh. Obenem bo velika promocija za slovenski rokomet, klub in generalnega sponzorja. Prepričan sem, da se vsak v ekipi zaveda, kakšna priložnost se nam ponuja. Zdaj moramo pokazati vso rokometno znanje, ki ga premoremo. Vsem v klubu se zahvaljujem za trud, ki so ga vložili v to, da bo Liga prvakov znova gostovala tudi v Velenju. Izredno se veselim začetka tekmovanja, za Gorenje Velenje bo to velika stvar!"

V novi sezoni bo Gorenje Velenje sicer zaigralo v skupini C ali D, v kateri bo uvrščenih po šest moštev. Medtem ko je 10 potencialnih tekmecev že znanih, bo ime zadnjega dal kvalifikacijski turnir. Zadnji udeleženec (zmagovalec kvalifikacij) bo znan 3. septembra, tekmovanje s skupinskim delom pa se bo začelo sredi istega meseca. Žreb skupin bo potekal ta petek na ljubljanskem gradu.

  • Kandidati za skupini A in B: Telekom Veszprem (MAD), Rhein-Neckar Löwen (NEM), HC Vardar (MAK), KS Vive Tauron Kielce (POL), Paris Saint Germain HB (FRA), THW Kiel (NEM), SG Flensburg-Handewitt (NEM), HC PPD Zagreb (HRV), HBC Nantes (FRA), FC Barcelona Lassa (ŠPA), Orlen Wisla Plock (POL), IFK Kristianstad (ŠVE), Aalborg Handball (DAN), MOL-Pick Szeged (MAD), RK Celje Pivovarna Laško (SLO),HC Meškov Brest (BLR)
  • Kandidati za skupini C in D: Ademar Leon (ŠPA), HC Metalurg (MAK), Skjern Handball (DAN), Montpellier HB (FRA), Kadetten Schaffhausen (ŠVI), HC Motor Zaporožje (UKR), Bešiktaš JK (TUR), RK Gorenje Velenje (SLO), Elverum HH (NOR), Čehovski Medvedi (RUS), Dinamo Bukarešta (ROM), zmagovalec kvalifikacij
  • Kvalifikanti: Sporting Lizbona (POR), Tatran Prešov (SVK), Cocks (FIN), Alpla HC Hard (AVT)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.