• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net

Svetovno prvenstvo

1 komentar

Dvojna zmaga za Avstrijo

Avstrijci se na veleslalomski tekmi v St. Moritzu veselijo dvojne zmage. Slovenska reprezentanca se ni izkazala.

B. P. / St. Moritz

/ Osveženo:

 

Hirscher je novi svetovni prvak. (Foto: EPA)

Avstrijski smučar Marcel Hirscher je vendarle dočakal tudi zlato medaljo v veleslalomu. Hirscher je z odlično drugo vožnjo potrdil dobro formo in ob prihodu v cilj z 0,25 sekunde prednosti zmagal pred rojakom Rolandom Leitingerjem. Na tretjem mestu je pristal Norvežan Leif Kristian Haugen

Roland Leitinger, varovanec slovenskega trenerja Janeza Slivnika, je odlično opravil z drugo progo. Šved Matts Olson ni zdržal pritiska in je ob prihodu v cilj padel na četrto mesto. Francoz Alexis Pinturault je prvo polovico proge bil še blizu takrat vodilnemu Leitingerju, a je do cilja izgubljal in ob prihodu v cilj z 0,73 sekunde zaostanka padel na peto mesto. Po njegovem prihodu v cilj je postalo jasno, da bo zmagovalec Avstrijec. 

Philiipp Schoerghoffer je, podobno kot Pinturault, v drugem delu proge izgubljal in ob prihodu v cilj z 0,60 sekunde zaostanka prišel šele na četrto mesto. Tako je medaljo dobil tudi Norvežan Leif Kristian Haugen. 

 

Slovencem ni šlo

Na danšnji tekmi so nastopili štirje Slovenci, Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Miha Hrobat in Martin Čater. Kranjec, ki se je v letošnji sezoni dvakrat zavihtel tik pod stopničke, je šel na progo s štartno številko 11. Na prvi prelomnici je zdrsnil in ni ujel naslednjih vrat. Z dobro uvrstitvijo tako ne bo nič. "Tam, kjer sem odstopil, sem mogoče malo pozno prišel. Podlaga je zelo dobra, sneg je zelo agresiven," je po odstopu za TV Slovenija povedal Kranjec. "Že s štarta ni bilo pretirano dobro. Nisem prišel v dober ritem. Se zgodi," je zaključil Kranjec. 

Preostali trije slovenski tekmovalci so šli na progo s številkami 45, 46 in 52. Tako kot Kranjec sta tudi Miha Hrobat in Martin Čater odstopila, Štefan Hadalin se ni uvrstil v prvo trideseterico. Njegov zaostanek za Hirscherjem je 2,40 sekunde.  

SP v St. Moritzu, veleslalom (M), izidi:

1. Marcel Hirscher (Avt) 2:13,31
2. Roland Leitinger (Avt) + 0,25
3. Leif Kristian Haugen (Nor) 0,71
4. Henrik Kristoffersen (Nor) 0,76
5. Philipp Schoerghofer (Avt) 0,85
6. Matts Olsson (Šve) 0,93
7. Alexis Pinturault (Fra) 0,98
8. Justin Murisier (Švi) 0,99
9. Mathieu Faivre (Fra) 1,05
10. Riccardo Tonetti (Ita) 1,16
...
28. Štefan Hadalin (Slo) 4:24

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima