Slovenija > Črna kronika
86 ogledov

Velik požar v Tolminu: Delavec varil, iskra preskočila, škode za 150 tisočakov

požar lpp Anže Petkovšek
Včeraj okoli dveh popoldne so policiste obvestili o požaru v objektu separacije v Poljubinju (poslovno-obrtna cona Dobrave) na Tolminskem.

Po sedaj zbranih podatkih je 52–letni delavec na objektu z varilnim aparatom popravljal dotrajane vodovodne cevi, pri čemer je iskra zanetila požar na bližnji protihrupni penasti zaščiti, s katero so obložene stene pločevine v notranjosti.

Ta zaščita je v hipu zagorela, ogenj pa je kmalu zatem zajel celoten objekt. Delavec je požar poskušal pogasiti s pomočjo gasilnih aparatov, pri gašenju sta mu pomagala še dva voznika tovornih vozil, ki sta v tem času pripeljala tja, vendar je to kasneje uspelo šele 22 gasilcem iz Tolmina in Mosta na Soči, ki so požar dokončno pogasili in nato preventivno pregledali objekt.

V požaru nihče ni bil telesno poškodovan, je pa na celotnem objektu in mehanizaciji z gumijastimi transportnimi trakovi nastala precejšnja gmotna škoda.

Po prvih ugotovitvah in nestrokovni oceni oškodovanca znaša vsaj 150 tisoč evrov.

Policisti so v zvezi z omenjenim požarom obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici, prav tako so bile obveščene tudi druge pristojne inšpekcijske službe.

V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici preiskava okoliščin požara poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.