Šport
19 ogledov

Velik udarec za avstrijsko reprezentanco

cornelia hutter EPA
Avstrijka Cornelia Hütter je zaradi poškodbe križnih vezi končala letošnjo sezono.

Avstrijska alpska smučarka Cornelia Hütter, specialistka za hitre discipline, ki je z drugim mestom na smuku v Val d'Iseru poskrbela za edine stopničke avstrijske reprezentance v tej sezoni, si je danes na treningu superveleslaloma v Saalbachu strgala križne vezi desnega kolena, zaradi česar je že končala sezono.

Popolna diagnoza ekipnega zdravnika Torstena Walkerja se glasi strgana sprednja križna vez in strgan notranji ter zunanji meniskus.

"Danes smo trenirali v dobrih pogojih, a sem zapeljala neposredno v vrata in padla. Diagnoza je zame velik šok, še nikoli nisem bila tako hudo poškodovana. A to je le ovira, ki jo moram preskočiti," je po poškodbi dejala 24-letna Avstrijka.

V avstrijski reprezentanci sta zaradi poškodb že odsotni Eva-Maria Brem in Carmen Thalmann, po poškodbi pa se vrača Anna Veith, ki si je koleno poškodovala jeseni 2015.

Hütterjevo je v Val d'Iseru prehitela le Mariborčanka Ilka Štuhec. Razlika med njima je bila 28 stotink sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.