Magazin > Film & Glasba & TV
100 ogledov

Velika čast za slovenskega bobnarja

soršak Žurnal24 main
Marko Soršak- Soki je bil v nebesih.

Marko Soršak- Soki, bobnar zasedbe Elvis Jackson je te dni svoj projekt "20 za 20“ popeljal v Kanado. In ne kamorkoli! Na povabilo je namreč obiskal enega vodilnih svetovnih proizvajalcev činel, tovarno Sabian, na lokaciji se je seveda počutil kot riba v vodi. "Kot bi povprečni moški stopil v najboljši striptiz bar!“ je opisal svoje občutke.

Po Sabianovih činelah sicer udarjajo največji svetovni bobnarji kot so Phill Collins, Mike Portnoy, Niel Peart, John Blackwell, Dave Weckl, Jojo Mayer, Ray Luzier in navsezadnje tudi Justin Bibber. Nedavno se je družbi Sabianovih predstavnikov pridružil tudi Soki, ki je Sabianovo ekipo na sejmu v Frankfurtu očaral z lanskoletno največjo bobnarsko fotografijo in bil kaj hitro povabljen v kanadsko mesto Meductic, kjer v čudoviti pokrajini sredi gozdov kujejo činele za velike in majhne bobnarske mojstre iz celega sveta. "Činelo izdelujejo približno tri tedne, postopek pa nikakor ni preprost. Dva mojstra praktično kujeta činele za ves svet. Nepredstavljivo, dokler ne vidiš. V rockovskem stilu pa sicer živi celo mesto. Posluša se mestni rockerski radio, na ulicah se igrajo kitare, iz prefinjenih avtomobilov pa odzvanjajo zvoki električnih kitar. Nebesa“, je zaupal Marko.

Cilj Sokijevega obiska je bil seveda tudi predstavitev glasbeno-dobrodelnega projekta "20 za 20“, s katerim Soki opremlja slovenske osnovne šole z novimi glasbili. Sabianova ekipa je bila nad projektom nemudoma navdušena in slovenskim osnovnošolcem podarila kar cel set činel, v Kanadi pa je Soki seveda pustil tudi nekaj že izdanih DVD-jev "20 za 20" in tako čez lužo predstavil 20 slovenskih glasbenih izvajalcev. Tudi svoji podarjeni čineli se je odpovedal in tudi ta bo romala v prave roke, tiste otroške!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.