Šport > Nogomet
47 ogledov

Velika nakupa za United in Liverpool

sadio mane EPA
Še pred britanskim odhodom iz Evropske unije po uspešno izvedenem referendumu o izstopu iz unije angleški nogometni klubi hitijo z nakupi nogometašev iz klubov s celinske Evrope.

Vse je že dogovorjeno za prestop 27-letnega armenskega napadalnega vezista Henriha Mhitarjana iz vrst nemške Borussia iz Dortmunda v vrste Manchester Uniteda. Armenec bo, ko bo transfer uspešno končan, postal ena prvih večjih okrepitev novega stratega Uniteda Portugalca Joseja Mourinha. Nemški mediji so potrdili, da so pogajanja o prestopu v sklepni fazi, Manchester United pa naj bi za odškodnino odštel 32 milijonov evrov.

Mhitarjan je v minuli sezoni na 50 tekmah za Dortmund zabil 21 golov, kar je bila njegova najboljša sezona po prestopu iz Šahtarja iz Donecka za več kot 27 milijonov evrov.

Senegalec Sadio Mane pa je blizu dogovora z Liverpoolom, ki naj bi Southamptonu plačal odškodnino v višini 36 milijonov evrov. Dogovor je praktično pred podpisom, saj je 24-letni napadalec že na poti v Liverpool, kjer ga čaka zdravniški pregled ter dogovor o osebnih pogojih. Angleški mediji namigujejo, da je bil Mane šele druga izbira Jürgena Kloppa, ko ni uspel v svoji nameri, da bi Maria Götzeja, s katerim sta sodelovala še v času, ko je bil Klopp trener Borussie, prepričal, da Bayern iz Münchna zamenja za zasedbo z Anfielda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.