Slovenija
16 ogledov

Apple le razkril novosti

Apple, iPhone 6 EPA
Po več tednih ugibanj so na Applu le razkril skrivnost. Njihov naslednji izdelek je iPhone 6, ki prihaja v dveh velikostih, pa tudi nov sistem za plačevanje in pametna ura.

Na današnji predstavitvi izdelkov so razkrili nov telefon iPhone 6, ki prihaja v dveh velikostih iPhone 6 in iPhone 6 Plus. Oba nova telefona sta tanjša, a imata tudi večji zaslon v primerjavi z predhodniki. Če je imel iPhona 5 štiri inčni zaslon, ima nova telefona 4,7 palčnega (iPhone 6) in 5,5 palčnega (iPhone 6 Plus). Oba prihajata s procesorjem A8, tako da sta procesorsko zmogljivejša od predhodnikov. Oba prihajata z novim operacijskim sistemom iOS, ki pa bo kompatibilen tudi z nekaterimi starejšimi napravami.

Prednaročila za iPhone 6 bodo na Apple začeli sprejemati čez tri dni - 12. septembra. Manjši, iPhone6, naj bi stal od 199 dolarjev, večji, iPhone 6 Plus, pa bo dosegljiv za 299 dolarjev.

Uvajajo nov sistem plačevanja

Apple pa je presenetil tudi z novim načinom plačevanja Apple Pay, za katerega obljubljajo, da je neizmerno lahek za uporabo in tudi varen. Plačali naj bi lahko tudi le z dotikom svojega prstnega odtisa. Apple Pay pa bo pri novem načinu plačevanja sodeloval z American Express, MasterCard in Viso. Nekontaktno plačevanje bo na začetku mogoče le v Združenih državah, takšen način plačevanja pa naj bi sprejemalo prek 220.000 trgovcev.

Apple, iWatch | Avtor: EPA EPA
Ura: Najbolj oseben izdelek doslej

Apple je med novostmi pričakovano pokazal tudi novo pametno uro, ki jo opisujejo kot najbolj oseben izdelek doslej. "Je celovit spremljevalec za zdravje in fitnes," so še povedali na predstavitvi. Ura bo dosegljiva v dveh velikostih, na voljo pa bodo trije različni modeli.

S pomočjo pametne ure pa bo mogoče pošiljati tudi sporočila. Virtuali pomočnici Siri jih bo mogoče celo narekovati. Seveda bo za sinhronizacijo potrebna Applova naprava.

Sesula se je celo spletna trgovina ...

Navdušenje pred začetkom današnje predstavitve novih izdelkov je bilo tako veliko, da se je tekom dneva za nekaj ur sesula celo spletna trgovina Appla. Tudi njihov prenos v živo je bil deležen številnih kritik, saj spletna povezava ni delovala. 

Večina govoric in napovedi se je tokrat izkazalo za resnične. Analitiki so tako pred dogodkom napovedovali, da bo Apple predstavil dva nova modela iPhona z večjim zaslonom. Govorilo pa se je tudi o novem izdelku - iWatch, pametni uri, ki bi bila  povezana z zdravstvenimi aplikacijami. Apple je povsem nov izdelek zadnjič predstavil leta 2010, od takrat naprej je ameriški gigant svoje naprave le nadgrajeval.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:48 10.september 2014.

    podobni izdelki so že prej obstajal..ampak seveda ..ko apple to isto izda je to pomp do neba

  • puys 09:18 10.september 2014.

    Ni iWatch ampak Apple Watch. iWatch ima neka druga firma...