Šport
58 ogledov

Veliki derbi brez zmagovalca

Mario Šoštarič, RK Velenje Anže Petkovšek
Stoti obračun med Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško se je končal šele s tretjim remijem. Bilo je 24:24 (16:12).

Do 19. kroga so Velenjčani in Celjani zbrali enako število točk, igralcem iz mesta ob Savinji pa je šel na roko tudi podatek, da so nazadnje v Rdeči dvorani, ki je prvič uradno pokazala svojo novo črno-rumeno podobo, izgubili 18. septembra 2013. Po četrti medsebojni tekmi v tej sezoni je statistika še vedno v prid pivovarjem, ki so dobili tri tekme in eno remizirali, čeprav so bili tokrat že nekajkrat daleč od uspeha oziroma točke.

Velenjski ljubitelji rokometa so videli odličen začetek tekme svojih ljubljencev. Ti so vodili od začetka tekme, v uvodnih minutah sta bila razpoložena predvsem Nejc Cehte in Mario Šoštarič, ki sta ob izidu 5:3 zadela vsak po dvakrat. Velenjčani so prvič na tekmi za tri gole vodili v 11. minuti, ko je bil znova natančen Cehte. Pivovarji pa so na 8:8 izenačili po golu Luke Žvižeja v 16. minuti. Toda to ni zmedlo domačinov. Prednost so še naprej držali, na +2 prišli v 23. minuti po golu Nika Medveda, ki je bil nekaj sekund kasneje uspešen še za 13:10, s čimer je izenačil najvišjo prednost. V 27. minuti je Šoštarič izkoristil sedemmetrovko za do takrat najvišjo prednost 15:11. Celjani so znižali na 12:15, nekaj sekund pred polčasom pa je Šoštarič zadel za lepo prednost 16:12.

Celjani so v uvodu drugega polčasa znižali na 14:16, domači trener Marko Šibila je vzel minuto odmora, po njem pa so njegovi rokometaši spet strnili vrste in najprej pobegnili na tri gole prednosti (18:15), v 43. minuti pa spet na +4 (20:16), kar je v minuto odmora prisililo Branka Tamšeta. Celjani so še naprej s težavo dosegali gole, na drugi strani pa so Velenjčani držali tri ali štiri gole prednosti. A prišle so tudi domače črne minute.

S četrtim zaporednim celjskim zadetkom je Blaž Janc tako v 56. minuti poskrbel za 23:23 in s tem za napeto končnico. V njej so prvi povedli domačini, čeprav so priložnost za to še pred tem imeli gosti, a je niso izkoristili. Za 24:24 je zadel Žiga Mlakar, Velenjčani so nato zapravili napad, Celjanom pa je zmanjkalo časa za pravo zaključno akcijo. Miha Zarabec je v zadnji sekundi dvoboja s strelom z desetih metrov zadel prečko.

Obe ekipi imata na prvenstveni lestvici še vedno enako število točk, Celje je prvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.