Šport
105 ogledov

Veliki derbi v finalu pokala

hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Ljubitelji hokeja v Sloveniji bodo v torek prišli na svoj račun, saj bo na sporedu tradicionalni obračun najboljših ekip v državi. A tokrat se zeleno-beli in rdeči ne bodo merili v finalu državnega prvenstva, kjer se ekipi zadnja leta najpogosteje srečujeta, temveč v odločilni tekmi novega pokalnega tekmovanja.

Ekipi Sij Acroni Jesenice in Telemach Olimpija sta pričakovana finalista novega tekmovanja. Hokejska zveza Slovenije je želela z uvedbo pokala v sezoni 2015/16 domači hokejski javnosti ponuditi možnost spremljanja medsebojnih tekem klubov, ki sicer v tem delu sezone ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih. Jeseničani igrajo v ligi INL, Ljubljančani pa v ligi Ebel.

Za naslov prvega zmagovalca pokalnega tekmovanja v Sloveniji se bosta pomerila na terenu aktualnih državnih prvakov v dvorani Podmežakla, tekma bo v torek ob 19.15. Pot do finala je bila za oba finalista enako kratka, nekoliko lažja pa za torkove goste. Zmaji so v polfinalu premagali mestne tekmece iz Zaloga s 5:1, medtem ko so imeli Jeseničani nekaj več dela s Celjani, zmagali so z 2:1.

Pred tem so se preostale ekipe pomerile za vstop v polfinale, v prvem krogu je Playboy Slavija premagala Maribor po kazenskih strelih s 4:3, v drugem pa Triglav s 3:1, preden je v polfinalu naletela na močnejšega v mestu. Na drugi strani razpredelnice sta začela ECE Celje in MK Bled, zmagali so prvi s 6:2, v nadaljevanju pa so Celjane ustavili tekmeci iz istega tekmovanja, lige INL, Jeseničani.

Po tekmovalni plati so pred finalom v nekoliko boljšem položaju domači, ki so v ligi INL nanizali štiri zmage, nazadnje v soboto v Zalogu z nogometnih 1:0, medtem ko imajo ljubljanski hokejisti prav obratno krivuljo. Izgubili so zadnje štiri tekme lige Ebel, skupna razlika v golih je na teh dvobojih 1:16, so pa nazadnje v Gradcu vsaj prekinili kar 223 minut dolg strelski post.

Tudi igralski zasedbi bosta oslabljeni, pri domačih bodo najbolj pogrešali kapetana Miho Brusa, ki mu je pred desetimi dnevi plošček na tekmi zlomil čeljust, manjkala bosta tudi David Sefič in Urban Sodja; zaradi poškodb se je pomočnik trenerja Anže Terlikar spet vrnil na ledeno ploskev. V Ljubljani so se medtem zahvalili nekaterim tujcem, dan pred derbijem so na preizkus dobili nizozemsko okrepitev Narda Nagtzaama, v ekipi pa sta spet povratnika po poškodbah Aleš Mušič in Žiga Pešut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.