Šport > Nogomet
47 ogledov

Veliko besed, pomagala le Barcelona

Chapecoense Profimedias
Predsednik Chapecoense je razkril, kdo je priskočil na pomoč nesrečnemu brazilskemu klubu.

Novi predsenik Chapecoenseja Plinio David de Nes je dejal, da je Barcelona edini evropski klub, ki je po letalski nesreči brazilskemu prvoligašu finančno priskočil na pomoč. "Številni klubi so ponujali pomoč, zdaj pa že počasi izginjamo iz prvega plana javnosti. Od evropskih klubov nam je finančno pomagala le Barcelona in iskreno smo ji hvaležni," je dejal predsednik kluba.

Pomoč so sicer obljubili številni evropski klubi in nogometne organizacije. "Hvala vsem, a za miloščino resnično ne prosimo. Znašli se bomo tudi brez tega denarja," je še dejal de Nes.

Chapeconse je lani novembra doživel katastrofo, saj je v letalski nesreči v Kolumbiji umrla večina nogometašev, trenerjev in funkcionarjev kluba, skupno je življenje v tragediji izgubilo 75 ljudi. Brazilski klub je takrat potoval na finale južnoameriškega klubskega pokala Sudamericana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.