Slovenija
22 ogledov

Velikonočne jedi tudi za brezdomce

Tudi za brezdomce ima mariborska škofijska Karitas poseben program pomoči. (Foto Žurnal24 main
Dobrodelne organizacije za brezdomce pripravile velikonočni zajtrk.

Človekoljubne organizacije bodo praznovanje velike noči omogočile tudi brezdomcem. Tako so jih danes na velikonočni zajtrk povabili v Nadškofijski karitas Maribor, v Ljubljani pa društvo prostovoljcev Vincencijeva zveza dobrote velikonočni zajtrk zanje pripravlja na velikonočni ponedeljek.

"Na velikonočnem zajtrku za brezdomce v Nadškofijski karitas Maribor pričakujemo do 30 ljudi, ki bodo prišli tako iz zavetišča kot sprejemališča," je dejal generalni tajnik Nadškofijske karitas Maribor Božidar Bračun. V zavetišču je po njegovih besedah sicer do 20 brezdomcev, približno 40 pa jih prihaja v sprejemališče oz. dnevni center.

V Ljubljani zajtrk v ponedeljek

V Vincencijevi zvezi dobrote v Ljubljani pripravljajo velikonočni zajtrk za brezdomce na velikonočni ponedeljek. Pričakujejo približno 20 ljudi, prišli pa bodo tako iz zavetišča kot tisti, ki prihajajo v dnevni center, je povedala vodja dnevnega centra in prostovoljnega dela pri Vincencijevi zvezi dobrote Simona Stegne. Postregli jim bodo velikonočne jedi, ki so jih darovali verniki, pravi.

Sedem brezdomcev, ki bivajo v njihovem zavetišču, pa je po besedah Ane Nuše Zavašnik iz društva v soboto barvalo pirhe in velikonočne jedi neslo k blagoslovu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.