Šport
22 ogledov

"Vemo, da Madžari želijo maščevanje"

Andrej Tavželj portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je prosti dan izkoristila za piljenje taktike ob "power playu". Jutri, v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času, se bodo risi pomerili z maščevanja željnimi Madžari.


Slovenska hokejska reprezentanca je prost dan na svetovnem prvenstvu divizije I v Južni Koreji izkoristila za trening, na katerem je preizkusila tudi nekatere nove taktične zamisli za sredin obračun z Madžarsko, ki bo na sporedu že ob 5.30 po slovenskem času.

Po dveh krogih ima slovenska vrsta tri točke. Začela je s porazom proti Japonski, nato pa je sledila zmaga proti Južni Koreji. "Tako fizično kot mentalno smo bili kar na robu, tako da je današnji dan prišel prav, malo za osvežitev in malo za nove taktične stvari v igri. Malo smo spremenili igro ob igralcu več. Poznalo se je tudi, da smo nekoliko drugače pristopili k treningu, nekoliko bolj sproščeno. Konec koncev smo po včerajšnji zmagi dobili tudi nekaj samozaupanja, čeprav je bila naša predstava proti Koreji daleč od tistega, kar znamo," je po treningu razlagal branilec Andrej Tavželj.

"Psihološka prednost na naši strani"

Sreda bo znova v znamenju obračunov, na sporedu bo tretji krog. Risi bodo palice prekrižali z Madžarsko, ki ima prav tako zmago in poraz. "Ni skrivnosti. Vemo, kdo stoji na drugi strani. Z nasprotniki se ne bomo obremenjevali, saj imamo dovolj težav z našo igro. Prepričan sem, da bomo z novimi in svežimi idejami jutri prebili še en zid," pred obračunom razmišlja borbeni branilec in dodaja: "Fantje na drugi strani veliko razmišljajo o vseh porazih, ki so jih doživeli na teh prvenstvih proti nam. Vemo, da se želijo maščevati, vendar pa imajo v podzavesti, da so vse te tekme izgubili. Psihološko je prednost na naši strani, vendar pa bomo morali na ledu dokazati, da smo boljša ekipa."

David Rodman: Nekaj čustev ne škodi

Kot je že omenil Tavželj, je prišlo do nekaterih sprememb pri taktiki, hkrati pa je strokovno vodstvo nekoliko spremenilo tudi peterke. Na treningu je bilo največ pozornosti namenjene igri ob igralcu več, ki do zdaj ni stekla po pričakovanjih. Da fantje še iščejo pravo igro, je bilo opazno tudi pri odzivu Davida Rodmana proti Koreji, ko je pri neuspeli akciji s palico udaril po ogradi:

"Živčnost je bila prisotna. Tudi včeraj smo se s svojo igro zelo mučili, saj nam ne gre po načrtu. Sam sem enkrat odreagiral tako zato, ker nam ni šlo ob igralcu več tako, kot smo si želeli. Drugič pa sem odreagiral na udarec s palico, ki sem ga prejel. Mislim, da nekaj čustev ne škodi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice