Šport > Nogomet
59 ogledov

''Vemo, da se Maribora ne zavrača''

alex pihler Facebook/NK Maribor
Slovenski nogometni prvoligaš Maribor se je okrepil z dosedanjim članom Zavrča Aleksom Pihlerjem.

Mladi slovenski reprezentant je podpisal triletno pogodbo. Vezist je v Mariboru preživel devet let, nato se je v sezoni 2011/12 odločil za selitev v Domžale, od tam pa je odšel v Zavrč.

"Zelo sem vesel, da se vračam. Ljudski vrt je bil moj dom kar devet let, tukaj sem naredil prve nogometne korake, igral v vseh mlajših selekcijah in lahko rečem, da sem spet doma. Ko sem odšel, ni bilo priložnosti, zato bi rad zdaj pokazal navijačem, kaj zmorem," je ob sklenitvi dogovora dejal Aleks Pihler, ki je bil v mariborski nogometni šoli med letoma 2003 in 2012.

Nazadnje je bil član Maribora v sezoni 2011/12, ko je v 27 tekmah mladinske lige zabil šest golov. Za tem se je odločil za selitev v Domžale, kjer je najprej igral za mladince, bil posojen k Triglavu, vmes pa zbral 14 prvoligaških nastopov v članski konkurenci. Po želji po rednem igranju se je odločil za odhod v Zavrč. V prejšnji sezoni je odigral 33 prvenstvenih tekem in dosegel tri zadetke.

"Vsi vemo, da ima Maribor vedno najvišje cilje. Moja želja je, da pokažem, kar znam. Cilj z moštvom pa je znan, da vrnemo naslov v Ljudski vrt. Dileme pri odločitvi, ko sem dobil ponudbo, nisem imel. Vemo, da se Maribora ne zavrača. V Sloveniji so, oprostite, smo najboljši klub in takoj sem sprejel izziv. Tukaj sem se v devetih letih naučil vsega, kar znam. Druga okolja so nato nekaj dodala, osnova pa izhaja iz Ljudskega vrta. Ne bojim se konkurence, verjamem, da si bom priboril mesto v ekipi in upam, da se začenja prijetno skupno obdobje," je za klubsko spletno stran še povedal Pihler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.