Šport
54 ogledov

Verdasco v tretjem krogu šokiral rojaka

fernando verdasco EPA
Španec Fernando Verdasco je pripravil eno večjih presenečenj na teniškem masters turnirju serije 1000 v Miamiju.

Verdascu je v 3. krogu uspel velik podvig, saj je s 6:4, 2:6, 6:3 izločil velikega rojaka, nekdanjo številko ena in drugega nosilca, Rafaela Nadala.

Miami ostaja ena od večjih skrivnosti Nadala, saj tu še nikoli ni zmagal, štirikrat je bil v finalu, pa vedno izgubil. Lani ga je v finalu premagal srbski as Novak Đoković, letos pa je celo obstal pod robom osmine finala.

Verdasco, ki je 34. igralec sveta, je po trinajstih zaporednih porazih v medsebojnih obračunih z rojakom še drugič v zadnjih treh letih premagal Nadala. Vzhičenje ob velikem skalpu je zato bilo precejšnje: "Vedno, ko premagaš igralca, kot je Rafa, gre za največjo zmago, ki jo lahko dosežeš v tenisu. To je zame res velika zmaga, še zlasti je lepo premagati enega največjih teniških igralcev v zgodovini in to pred tako polnimi tribunami kot tukaj."

Drugi nosilci so imeli nekoliko lažje delo, tako Američanka Serena Williams pri posameznicah kot Škot Andy Murray sta napredovala v osmino finala, zato pa se je v 3. krogu tako kot Nadal poslovil lanski zmagovalec OP Avstralije Švicar Stan Wawrinka.

"Takšen poraz ti načne živce, začneš se spraševati, ali ti niso stvari na igrišču ušle iz nadzora. Vendar pa sem prepričan, da bom lahko rešil tudi to, vsekakor bom nadaljeval in poskušal. Mislim, da je pristop pravi, prav tako pa je pred mano najpomembnejši del sezone na peščenih igriščih. Seveda si nisem želel popotnice takšnega poraza, a bo tudi zame prišel ta del sezone," je dejal Nadal, sicer zmagovalec 14 turnirjev za Grand Slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.